Oferte locuri de munca top

De ce intarzie lucrarile pentru utilitatile ansamblului Henri Coanda

Cu toate că sunt aproape gata lucrările pentru utilitățile publice din cadrul ansamblului de locuințe Henri Coandă – lot 1 și 2 , ansamblu realizat de ANL în București, acestea nu pot fi încă recepționate de către Primăria Capitalei.

Mai exact, este vorba despre lucrările pentru rețelele publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat, dar și lucrările de drumuri.

Astfel, pentru Lotul 1 (pentru care contractul a fost semnat în 2013), rețeaua de apă este finalizată în proporție de 99%. Însă, din cauza unei avarii apărute pe artera Premo Dn 800 mm în care este legată artera FD 600 mm care alimentează cartierul Henri Coandă, rețeaua nu poate fi pusă în funcțiune, potrivit reprezentaților PMB

Rețeaua de canalizare este realizată în proporție de aproximativ 98%, însă pentru punerea în funcțiune a acesteia sunt necesare lucrări de reprofilare pe un tronson de aproximativ 200 ml.

Cât despre lucrările de drumuri, acestea sunt sistate deoarece temperaturile scăzute nu permit asfaltarea în condiții optime.

Pentru Lotul 2 (cu contract tot din anul 2013), lucrările sunt sistate până la semnarea actului adițional prin care se corelează listele de cantități din contract cu cele din proiectul tehnic, perioada de finalizare a acestor lucrări fiind 130 zile lucrătoare de la ordinul Autorității Contractante.

În această situație, Primăria Municipiul București susține că ”nu poate întreprinde nici un demers la acest moment pentru recepționarea acestor Iucrări, ”ntreaga responsabilitate pentru finalizarea lucrărilor fiind a antreprenorului general”.

 

 

 

Citiți și:

Noua hala, intr-un parc industrial din provincie

Spatii multifunctionale, in pregatire pe un teren de aproape 9 mii mp

Blocuri cu 7 niveluri, in curs de autorizare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

3 Comentarii

  1. Anonim said:

    Ultima fraza a artcolului este atat de aberant amuzanta, ca merita inramata😀

  2. Anonim said:

    Vai de cei care mai cred aberații de felul asta!!! Bătaie crasa de joc! Cum adica PMB nu are ce face??! HOO

  3. Anonim said:

    Articolul se incheie subliniind impotentta unei autoritati publice, in ciuda faptului ca e sprijinita de un consultant pentru supervizarea lucrarilor, si ca are un contract ferm semnat care ofera parghii de constrangere a constructorului in baza unui program de executie propus de constructor si aprobat de primarie. Acelasi contract impune insa si obligatia primariei de a dispune de fondurile necesare angajate contractual si de a deconta la timp lucrarile realizate. Inca dinainte de emiterea ordinului de incepere a lucrarilor s-a intocmit si aprobat un proiect tehnic si un program de executie pentru ca asta e regula si legislatia. De ce se readuc astea in discutie acum dupa ani de zile? Cum e posibil ca autoritatea contractanta sa nu stie in rice moment al derularii contractului care este termenul de finalizare conform programului de executie aprobat si care sunt eventualele decalari care trebuie sa fie aprobate? Din terte informatii reiese ca de fapt intarzierile enorme in realizarea lucrarilor se datoreaza in primul rand intarzierilor la decontarea partilor din lucrarii finalizate de catre constructor. Aceasta autoritate ne prosteste pretinzand ca din cauza unui act aditional s-au oprit lucrarile, ceea ce este aberant. Lucrari suplimentare sau modificari se pot agrea si negocia continuand lucrarile deja aprobate care nu se modifica. Nu cred ca au modificat toate strazile, toate canalizarile si alimentarile cu apa in acel act aditional. Lucrarile nemodificate trebuiau sa continue daca erau platite corect. Cum poti sa spui cu seninatate ca ai oprit lucrarile ca sa negociezi actul aditional la contract ? ASta nu este un motiv ci doar un pretext iresponsabil. In acelasi ton frivol ni se mai arunca si alte informatii la fel de inutile si nerelevante, ca mai au niste camine de terminat, au aparut niste avarii si alte aberatii de tipul „am fost si bolnavi cand am fost mici”, in loc sa ne recunoasca ca sunt incapabili sa planifice si sa gestioneze un buget realist care sa asigure promtitudine in decontarea si prgoresul lucrarilor angajate de primarie, ne declara in schimb cu seninatate ca ei nu au nici un fel de parghii si mijloace sa finalizeze lucrarile cu promtitudine dar in primul rand ca ei nu au nici o responsabilitate. Lipsa asta de responsabilitate si orice urma de profesionalism in gestionarea unor astfel de contracte sunt de proportii epice in mesajele astea. Oameni de acest fel nu au ce sa caute in administratia care trebuie sa asigure bunul mers al contractelor publice si sa asigure conditii civilizate celor pe care ii jupoaie cu taxe si impozite pe toate partile. Nu ne trebuie panselute, bordurici si chermeze recurente, avem nevoie sa iesim din noroaie si sa putem folosi casele pe care ni le impozitati la cea mai mare cota de impozitare. Avem nevoie de autoritati publice functionale si eficiente, nu de astfel de functionari incompetenti si iresponsabili!

Sus