Oferte locuri de munca top

Doua proiecte de reabilitare monumente primesc finantare europeana

Două contracte de finanțare din fonduri europene au fost semnate pentru reabilitarea unor obiective istorice, proiectele având o valoare cumulată de opeste 38 milioane de lei, echivalentul a 8,5 milioane euro.

Astfel,  patrimoniul cultural istoric al Regiunii Centru se completează cu două obiective care, prin fondurile Regio 2014-2020, vor obține bugetul necesar pentru finalizarea lucrărilor de restaurare și reabilitare, demarate în 2015.

Cetatea Făgărașului și Biserica Reformată din Aiud sunt cele două obiective istorice vizate.

” Pe lângă lucrările de consolidare și restaurare a acestor monumente și moșteniri istorice, fiecare proiect mai prevede și realizarea activităților de promovare și marketing, organizarea de evenimente culturale care să crească vizibilitatea acestor locuri și să susțină creșterea atractivității obiectivelor de patrimoniu”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Prin proiectul ”Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al Municipiului Făgăraș-Cetatea Făgărașului” cu o valoare totală de 21,80 milioane lei, Primăria municipiului  are alocat fonduri nerambursabile în valoare de 21,36 milioane lei fonduri nerambursabile.

Prin proiect se vor realiza lucrări de intervenție asupra castelului cu turnurile de colt, precum și asupra incintei bastionare cu turnul de poartă și clădirile anexă, construite în 1640. Măreața și impunătoare Cetate a Făgărașului, pe care Nicolae lorga o considera una din „podoabele țării” își așteaptă liniștită „recunoașterea îndrăznețelor fapte ale trecutului” și, începând cu luna septembrie 2019, ne invită și pe noi să îi vedem frumusețea rară.

Beneficiarul celui de-al doilea contract de finanțare semnat, Parohia reformată Aiud, va putea să-și demareze proiectul și să acceseze fondurile solicitate ce vizează ”Reabilitarea și introducerea în circuitul turistic a Bisericii reformate Aiud”.

Prin acest proiect, beneficiarul își propune ca, din bugetul total de 16,24 milioane lei, din care 15,88 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, să reabiliteze interiorul și exteriorul clădirii Bisericii amplasată în interiorul Cetății Medievale a Aiudului, să refacă pardoseala, să înlocuiască instalațiile și să consolideze bolta bisericii. Estimând că proiectul va fi finalizat în luna mai 2021, Parohia aiudeană își propune să organizeze expoziții temporare sau permanente în interiorul turnului, precum și concerte și recitaluri religioase sau muzicale în biserică. Tot pentru revitalizarea Bisericii Reformate, construită în evul mediu, care este unul dintre cele mai importante elemente al patrimoniului cultural din municipiul Aiud, beneficiarul va crea un circuit turistic de vizitare a locașului de cult.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

 

Sus
Translate »