RESIDEO

Drumul judetean 675B primeste finantare de 17 mil euro

Pentru proiectul de modernizare a drumului județean 675 B, pe o lungime 25,58 km, a fost semnat contractul de finanțare a lucrărilor de către președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu.

Valoarea proiectului este de aproape 17 milioane de euro (75.826.112 lei). Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6. Durata de implementare a proiectului este de 44 luni, de la data semnării contractului de finanțare.

Aflat în județul Gorj, drumul județean 675B traversează localitățile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești, până în DJ 675C.
Investiția propusă urmărește realizarea unui profil transversal tip, respectiv a unui drum judeţean cu două benzi de circulaţie, realizarea unei structuri rutiere rezistente la traficul greoi, asigurarea siguranței circulației auto şi pietonale, asigurarea scurgerii apelor pluviale, asigurarea durabilităţii în timp a podurilor, crescând durata de exploatare, asigurarea semnalizării corespunzătoare a drumului (marcaje transversale și longitudinale, indicatoare de circulație).

Prin modernizarea drumului județean vor fi rezolvate următoarele deficiențe: 
* zonele nu vor mai fi considerate deficitare din punct de vedere al volumului şi al calității transportului
* dezvoltarea transportului prin asigurarea conectivităţii prin intermediul drumurilor judeţene a zonelor cu potenţial economic, determinând îmbunătăţirea comerţului şi creşterea competitivităţii la nivel regional;
* asigurarea securităţii în transport, a siguranţei rutiere pentru toţi participanţii la trafic şi a protecţiei mediului înconjurător – se va asigura inclusiv transportul elevilor la timp şi în siguranţă.

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »