Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Drumurile din Ocna Sibiului primesc bani europeni

A fost semnat cel de-al treilea contract de finanțare din Regiunea Centru pentru reabilitarea infrastructurii locale. Este vorba de concretizarea cererii de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului..

Bugetul cererii de finanțare prevede o valoare totală de peste 19,6 milioane lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de peste 19,2 milioane lei, respectiv circa 4,26 milioane euro, la care se adaugă contribuția beneficiarului.

Proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului” a fost depus de către Consiliul Județean Sibiu și Primăria Ocna Sibiului, în parteneriat, și este concentrat pe două obiective principale: reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai mult de 3,1 km, realizarea unei parcări în suprafață de peste 5500 mp, precum și realizarea de amenajări specifice activităților de agrement pe o suprafață de peste 38.000 mp.

Ca și indicatori de realizare ai proiectului, inițiatorii au estimat că infrastructura rutieră se va îmbunătăți pe o lungime de 3.106 ml, respectiv peste 56.500 mp, vor fi amenajați aproape 19.300 mp de spații din zona obiectivelor turistice natural, iar suprafața infrastructurii disponibile pentru recreere/agreement după finalizarea proiectului va fi de peste 38.700 mp.

Prin dezvoltarea potențialului turistic în domeniul balnear, specific zonei, se creează premisele favorabile unei creșteri economice a stațiunii.

”Pe baza studiilor efectuate, specialiștii au ajuns la concluzia necesității dezvoltării stațiunii și promovării ei în circuitul turistic balneoclimatic național și internațional. Ocna Sibiului este căutată anual de mii și mii de bolnavi, sau de simplii turiști, care doresc să se trateze cu apele ei, ori să se bucure de cadrul natural, unde este așezată, de posibilitățile de agrement pe care le oferim. De aceea am inițiat acest proiect, pentru că infrastructura de drumuri din stațiune trebuie reabilitată și ne-am propus nu doar modernizarea lor, și a unei parcări în suprafață de peste jumătate de hectar, dar și amenajarea unei zone de agrement și sport, a unui parc în zona lacului ”Pânzelor”, la “Lacul fără fund” și la “Lacul Verde”, în timp ce în zona ANL vom amenaja un modern teren de joacă”, a declarat domnul primar George-Claudiu Predescu.

Legat de acest proiect, Doamna Daniela Câmpean președinte al Consiliului Județean Sibiu a precizat: ”Se vor reabilita nouă străzi și investim în dezvoltarea dotărilor din structurile turistice de agrement, pentru a crește  activitate turistică, încă relativ redusă în raport cu posibilitățile. Județul nostru a avut peste 900.000 de înnoptări anul trecut, în creștere cu peste 23% față de anul 2015 și mai mult decât dublu față de anul 2010.

 

Citiți și:

Peste 60 mil euro pentru intretinerea curenta a autostrazilor si a drumurilor

O noua policlinica va fi construita cu peste 38 mil lei

Credit pentru reabilitarea unui drum judetean de 37 km

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »