Oferte locuri de munca top

Edilii cumpara o fabrica de prefabricate din beton

Activitatea de construcții prin firmele înființate de autorități publice locale pentru derularea proiectelor de investiții publice se intensifică. Cu toate că aparțin autorităților publice, astfel de firme, fiind societăți comerciale, ies de sub incidența legilor achizițiilor publice.

Având în vedere planurile de construcții pe care le are Primăria Sectorului 3 din București, edilii vor cumpăra o fabrică de prefabricate din beton.

Argumentul invocat în favoarea acestei decizii este faptul că sectorul de producție și distribuire a prefabricatelor din beton este insuficient dezvoltat la nivelul pieței românești. În același timp, construcția de la zero a unei fabrici de prefabricate este un proces de lungă durată și foarte complex. Acesta presupune identificarea și achiziționarea unui teren vast, cu diferite căi de acces pentru echipamentele grele și agabaritice, achiziționarea echipamente specifice, angajare de personal calificat, etc

Societatea Delta Antrepriza de Construcții și Montaj 93 SA a făcut o ofertă de vânzare a unui poligon de prefabricat, în valoare de 8,3 milioane de euro +TVA, ofertă ce cuprinde teren, construcții, echipamente depozitare, căi de acces și toate elementele necesare funcționării unui poligon de prefabricate din beton.

La această ofertă, societatea Administrare Active Sector 3 S.R.L. a răspuns cu o ofertă de cumpărare neangajantă în valoare de circa 4,6 milioane euro+TVA privind achiziționarea fabricii de prefabricate din beton amplasată în Popești Leordeni, pe Șoseaua de Centură nr 111.

Ca urmare, Primăria Sectorului 3 face demersurile necesare pentru achiziționarea respectivei fabrici de prefabricate cu o valoare estimată la 5 milioane de euro +TVA, în scopul derulării obiectivelor de investiții ale Sectorului 3 și ale întreprinderilor publice care au ca autoritate publică tutelară Sectorul 3 al Municipiului București.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Doua ansambluri rezidentiale vor fi ridicate pe malul lacului Floreasca

Cine va reabilita strazile unui sector al Capitalei

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »