ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Garantiile de participare la licitatii si buna executie raman neschimbate

Regimul garanțiilor de participare la licitații și de bună execuție a fost propus spre reglementare într-un proiect de lege adoptat de Senat la începutul lunii mai a acestui an, în calitate de primă Cameră sesizată. Proiectul, propus de parlamentari USR, a fost adoptat tacit de Senat, ca urmare a depășirii termenului de adoptare.

Ulterior, proiectul a ajuns la Camera Deputaţilor (cameră decizională).

Ieri, deputații din comisiile de specialitate au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor respingerea proiectului de lege pentru completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice.

Textul de lege, adoptat de Senat și propus spre respingere plenului Camerei Deputaților, încerca să limiteze cazurile în care ofertanții procedează la exercitarea drepturilor legale de petiționare în mod tendențios, prin prelungirea duratei de reținere a garanției de participare până după rămânerea definitivă a soluției instanței de judecată cu privire la contestația formulată de ofertantul a cărui ofertă a fost declarată necâștigătoare.

Totodată, proiectul propunea instituirea prin lege a garanției de participare și a celei de bună execuție care ar fi asigurat astfel prevederii o forță juridică superioară, comparativ cu cea cuprinsă în HG 395/2016.

 

Cititi si:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Viitoare cladire de birouri, cu 8 niveluri, in cel mai select cartier al Capitalei

Restaurarea unui palat din Bucuresti, in linie dreapta

Perspectiva tranzactiilor cu spatii de birouri si spatii de retail

Un Shopping Center va fi construit pe un teren de peste 5 ha

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus
Translate »