Oferte locuri de munca top

Gata cu OUG 100/2016 !

Legea pentru aprobarea OUG 100/2016 a fost respinsă de Camera Deputaților, astfel că amenajarea teritoriului, urbanismul și autorizarea lucrărilor de construcții se vor face tot după vechile prevederi din Legea nr. 350/2001, respectiv Legea nr. 50/1991, în formele lor actualizate.

Rezultatul votului de ieri, din plenul Camerei Deputaților, arată 247 de voturi „pentru” respingerea Ordonanței și 32 de voturi „contra” respingerii.

Pentru ca proiectul de Lege privind respingerea să intre în vigoare și Ordonanța să fie abrogată, mai este nevoie ca președintele Iohannis să semneze actul normativ pentru ca, ulterior, acesta să fie publicat în Monitorul Oficial.

Respingerea unei Ordonanțe de Urgență se poate face prin patru tehnici legislative și, după caz, trebuie să se facă simultan cu reglementarea efectelor produse de actul proaspăt abrogat, potrivit art. 115 privind delegarea legislativă din Constituția României.

Guvernul Grindeanu s-a angajat, prin vocea secretarului de stat de la Ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman, să emită o nouă Ordonanță privind amenajarea teritoriului, urbanismul și autorizarea lucrărilor de construcții. Doamna Caraman a confirmat deja că s-a constituit un grup de lucru interministerial care lucrează la un astfel de act normativ.

Un astfel de act normativ este foarte necesar, după cum menționează av. Aura Condrea și av. Mădălina Fildan, de la Peli Filip, care ne-au declarat: „Prevederile anterioare intrării în vigoare a OUG 100 erau neclare. Din acest motiv, practica autorităţilor competente emitente era neuniformă: unele autorităţi emiteau două certificate de urbanism (unul pentru întocmirea documentaţiilor de urbanism, cel de-al doilea pentru construire) pe când alte autorităţi permiteau întocmirea documentaţiilor de urbanism şi emiterea autorizaţiei de construire în baza aceluiaşi certificat de urbanism”.

Ordonanța de Urgență nr. 100 din 2016 a fost elaborată de Guvernul Cioloș, pe vremea când Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (și al Fondurilor Europene, în prezent) era condus de Vasile Dâncu.

Actul normativ avea ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, precum și a Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, urmărindu-se sprijinirea dezvoltării investițiilor, reducerea mecanismelor de dezvoltare necontrolată a localităților, precum și eliminarea disfuncționalităților existente la nivelul autorităților administrației publice responsabile cu autorizarea construcțiilor.
 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

5 Comentarii

  1. Gica said:

    ….o mizerie facuta pe picior…de nepriceputi fara scoala….arhitectii si inginerii care fac proiectare. ,sigur n-au fost intrebati…!

  2. nelu tiberiu said:

    A fost o prostie catastrofala a incompetentilor OUG 100 ,bine ca a fost respinsa . sa scanezi o documentatie de cladire P+M din Poplaca si sa-i faci si proiect la faza PT de instalatii verificat de verificatori atestati de MLPAT era de risul ciobanilor din Marginime

  3. BiB said:

    Sunt de acord.Numai ca momentan este in vigoare pana o semneaza presedintele.Sper sa se grabeasca..

Sus
Translate »