Erdbewegung-Osteuropa

Importante proiecte de investitii, in aprobare la Guvern

Două importante proiecte de investiții urmează să fie aprobate în ședința de astăzi a Guvernului. Este vorba despre desființarea unei săli polivalente, în locul căreia urmează să fie realizată o nouă investiție asemănătoare, și lucrări portuare de peste 26 milioane de euro.

Astfel, primul proiect vizează aprobarea desființării Sălii Polivalente din Municipiul Tulcea. Pe același amplasament urmează să fie realizată o nouă sală polivalentă, ai cărei indicatori tehnico economici au fost aprobați anul trecut.

Constructorul lucrării a fost ales în luna februarie a acestui an. Este vorba de asocierea de firme formată din Constructii Erbașu S.A. (lider), Lucian Simion Arhitectura S.R.L. subcontractant cu 2,5%, Erbasu Edil Construct S.A., subcontractant cu 1%, RCH Con Instal, subcontractant cu 0.5%.
Valoarea totală a investiției este de aproximativ 120 milioane lei (TVA inclus). Din aceasta, 86.958 mii lei este valoarea lucrărilor de construcții-montaj.

Consiliul Judeţean Tulcea a identificat ca sursă de finanţare „Programul național de construcții de interes public sau social “Subprogramul Săli de Sport”, prin CNI.

Noua clădire va avea Subsol + Parter + mezanin parțial + Etaj (înălțime maximă 20.60 m față de cota trotuar str Isaccei).

Durata de realizare a investiției este prevăzut să fie de 31 luni, din care durata de execuţie este de 26 luni.

Proiectul de investiții urmărește cresterea capacităţii pentru spectatori către un plafon de 4500 locuri; asigurarea unui nivel de dotare funcţională corespunzător pentru utilizatori, aici intrând: spaţii pentru spectatori, spaţii pentru sportivi, spaţii pentru oficiali, spaţii pentru presă.

Cel ce-al doilea proiect are ca obiectiv “Port Brăila – Lucrări de infrastructură portuară a sectorului portuar din Incinta Bazin Docuri”.

Valoarea investiției este 127.136.310 lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 99.815 mii lei.

Pentru acest obiectiv, Compania Națională «Administrația Porturilor Dunării Maritime» – S.A. Galați a realizat un studiu de fezabilitate. Din documentație reiese necesitatea realizării următoarelor lucrări:

* modernizarea și reabilitarea danelor 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 cu o lungime totală de 915 m și a capului de mol pe o lungime de 90 m;

* reabilitarea drumurilor de utilitate publică DUP 3, DUP 5, DUP 6, acestea având o lungime totală de 2.811 m

* dezvoltarea și modernizarea infrastructurii utilitare a portului.

Durata de realizare a investiției este de 24 luni.

Prin aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții “Port Brăila – lucrări de infrastructură a sectorului portuar din incinta Bazin Docuri” se vor putea accesa fonduri europene nerambursabile, disponibile prin POIM 2014 – 2020.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus
Translate »