Oferte locuri de munca top

In ce stadiu de pregatire este programul Casa Eficienta Energetic

Programul prin care cetățenii vor putea beneficia de un ajutor de la stat de până la 15.000 euro pe locuință pentru a crește eficiența energetică a imobilului este în stadiul de pregătire.

Acesta este un proiect prioritar, prevăzut în proiectul de buget pe anul 2020 al Administrației Fondului pentru Mediu, sub denumirea ”Programul privind creșterea eficienței energetice în clădiri unifamiliale” sau ”Casa Eficientă Energetic”.

Urmează să fie finalizate ghidurile de finanțare, iar apoi va fi stabilit un calendar de aplicare a programului. După aceste etape, programul Casa Eficientă Energetic va demara, după cum ne-au spus reprezentanții Ministerului Mediului.

Programul Casa Eficientă Energetic

Prin acest program vor fi finanțate sistemele de încălzire, iluminatul ecologic și sistemele de izolație. Cu acești bani, cetățenii își vor putea cumpăra de la centrale pe peleți, ferestre izolante, până la corpuri de iluminat eficient sau panouri solare. Programul se va adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia.

Bugetul disponibil total este de 429 de milioane de lei, ceea ce înseamnă în jur de 6.000 până la 8.000 de beneficiari.

De asemenea, acest program va putea fi accesat și de instituții publice. Pentru acestea, bugetul este separat și este de 384 de milioane de lei.

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că românii care vor accesa acest program, vor putea să își eficientizeze energetic locuințele, fie cumpărând doar o categorie de sisteme, sau toate tipurile de tehnologii prinse în finanțare.

 

 

Citiți și:

Viitor turn, in pregatire pe un teren de peste 4 ha din provincie

O noua zona de blocuri cu regim mediu de inaltime, in Bucuresti

Peste 7 mii mp, pentru construirea unui centru comercial

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

13 Comentarii

 1. Anonim said:

  Unde putem sa ne informam despre programul casa eficienta energetic? Eu sunt din sibiu

 2. Costache Mirela said:

  Buna ziua,

  Va rog sa ma informati ce trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de programul Casa Eficientă Energetic, precizez ca am o casa cu un nivel in constructie urmand sa o termin anul acest 2020 si sunt din Bucuresti.

 3. Dumitrescu Gelu said:

  M ar interesa care sunt criteriile de selectare ale proiectelor. 6000 de proiecte la nivel de tara e praf în ochi!

 4. Anonim said:

  Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru un astfel de proiect? Și unde trebuie să ne informăm?

 5. Corina said:

  Se aplica si la bloc? Am achiziționat un apartament intr un bloc si chiar vreau sa pun centrală pe peleti si sa fac izolatie.

Sus
Translate »