Oferte locuri de munca top

In februarie, constructiile au fost in crestere

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut  în luna februarie a acestui an, față de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,6%, respectiv cu 3,2%.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de perioada similară de anul trecut, ca serie brută cu 4,7%, dar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,1%.

În luna februarie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 42,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,2%.

 

Februarie 2019 comparativ cu februarie 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 3,2%, aa serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 17,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,4%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 34,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 19,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti a scăzut cu 13,2%.

 

Perioada 1.I-28.II.2019 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2018

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 1,1%, scădere reflectată în lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,5%.

Creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 14,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 4,2%

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii inginereşti a scăzut cu 10,8%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 21,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%.

 

 

 

Citiți și:

Va fi dezvoltat un ansamblu de vile de lux in apropierea Bucurestiului

Viitoare zona turistica cu cladiri de pana la 10 etaje, in pregatire

Betoane mai scumpe anul acesta

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus
Translate »