Oferte locuri de munca top

Incepe proiectarea etapei a doua a unui drum expres din Capitala

Proiectarea celei de-a doua etape, “Nodul Virtuții-Uverturii”, a unui obiectiv de investiții ce vizează obținerea unei intrări mai facile în București dinspre Autostrada București – Pitești, dar și o redistribuire a traficului, va începe în curând, a anunțat, astăzi, primarul general, Gabriela Firea.

„Am dat ordinul de începere a proiectării și doresc să subliniez faptul că am reușit să facem economii substanțiale prin refacerea coridorului de expropriere pentru că în proiectul inițial erau afectate mult mai multe clădiri care trebuiau expropriate”, a precizat primarul general.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centura Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1.

Obiectivul de investiții are trei componente: Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secțiune până în Centura Bucureștiului și cea de a treia – din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Conform graficului de execuție, prima etapa a acestui proiect, Nodul Virtuții, se va încheia la sfârșitul acestui an, atunci când vor începe, în conformitate cu legislația în vigoare, testele statice și dinamice.

“În ceea ce privește stadiul actual, am reușit să acceleram ritmul lucrărilor, astfel încât, chiar ieri au fost montate ultimele două grinzi aferente tablierului metalic care face joncțiunea peste Bulevardul Virtuții. În perioada următoare, lucrările la acest obiectiv de investiții vor viza suprastructura tablierului metalic, montarea și tensionarea hobanelor și infrastructura bretelelor aferente acestui pasaj”, a mai spus Gabriela Firea.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »