Oferte locuri de munca top

A inceput constructia primei cladiri printata 3D din Europa

1-attendees-studying-live-3d-printing-of-the-bod

Compania Printhuset 3D a început construcția primei clădiri printată 3D din Europa BOD („Building on Demand”). Participanții la evenimentul de la Copenhaga au putut vedea cum se printează 3D pereții și partea superioară a fundației.

Jens Kramer Mikkelsen, fostul primar al orașului Copenhaga, a spus: „Ca fost primar și CEO al By & Havn am participat la numeroase evenimente de tăiere a panglicii roșii la noi locuri de construcție, dar astăzi am văzut ceva special. Astăzi, cu ochii noștri putem vedea prima clădire printată 3D din Europa, realizată chiar în fața noastră de imprimanta 3D. Astăzi vedem cu adevărat viitorul! ”

În cadrul evenimentului, participanților li s-a oferit posibilitatea de a vedea șantierul și de a vedea imprimarea 3D a părții superioare a fundației. Ei au primit explicații despre modul în care funcționează imprimanta 3D și cum va fi construită clădirea BOD.

Când clădirea va fi terminată la sfârșitul toamnei, BOD va închiria spații de birouri.

Deși BOD va fi doar o clădire foarte mică de birouri, Henrik Lund-Nielsen, CEO al 3D Printhuset, este convins de importanța deosebită a clădirii ca proiect demonstrativ. Henrik Lund-Nielsen a declarat: „Suntem extrem de mândri că facem acest proiect demonstrativ, arătând pentru prima dată în Europa că o clădire poate fi făcută cu imprimare 3D și să respecte reglementările. Nu facem acest proiect pentru a promova imprimanta 3D pe care o folosim, ci pentru a promova utilizarea tipăririi 3D a construcțiilor în general. Suntem convinși că acest proiect îi va inspira pe alții să aplice, de asemenea, tipărirea construcțiilor 3D pentru proiecte de construcție în Europa.”

Participanții au fost impresionați de ceea ce au văzut și multora evenimentul le-a deschis ochii spre viitor.

Partenerul Hans Korsholm de la Microshade a spus: „Imprimarea 3D este în mod clar un nou mod de a construi clădiri și am venit aici pentru a vedea cum funcționează. Am fost un pic sceptic la început, dar acum pot vedea că acest lucru funcționează în mod clar „.

La câteva ore după încheierea evenimentului, partea superioară a fundației a fost finalizată, atingând o înălțime de 60 cm.

Următoarele faze ale construcției BOD includ turnarea tradițională a podelei și apoi imprimanta 3D va prelua din nou și va tipări pereții până la 4,5 metri înălțime.

***

BerokKhoshnevis, pionier al procedurii ContourCrafting, a formulat noțiunile de bază ale construirii imprimate 3D, în timp ce Winsun, TotalKustom și Apis Core au pregătit terenul prin construcțiile lor remarcabile din Rusia, Asia și Orientul Mijlociu.

Europa nu a avut privilegiul până acum de a avea o clădire proiectată prin imprimarea 3D a betonului și în mod cert nu a avut o proiectare care să îndeplinească cerințele stricte din codul construcțiilor europene. Acest lucru este pe cale să se schimbe, 3D Printhuset, din Danemarca, a început construirea  unei clădiri mici de birouri din Portul Copenhaga, folosind imprimarea 3D pentru fundație și pereți.

În timp ce clădiri imprimate 3D au apărut în multe alte locuri din întreaga lume, nimeni până acum nu a putut aplica această nouă tehnologie pentru construirea unei clădiri, respectând regularizările stricte europene. Până în acest moment, cele mai complexe proiecte realizate în Europa au fost podul din Spania, făcut de Acciona și tehnologia D-Shape, elaborată de pionierul Enrico Dini (Italia) și componentele unei clădiri, cum ar fi bănci, pavilioane și stâlpi, realizate de Xtree (Franța) șiCybeConstruction (Țările de Jos). Deși este cunoscut faptul că teoretic multe proiecte europene sunt în curs de a fi realizate pentru construcții imprimate 3D (precum Vergaderfabriek de CybeConstruction în Țările de Jos și YHNOVA de Universitatea din Nantes), nimeni până acum nu a primit aprobările necesare și nu a pus în aplicare construirea imprimată 3D.

***

Pentru mai multe detalii contactati:

Asger Dath, Communications Manager, 3D Printhuset, mobile: +45 20 67 95 35 or ad@3dprinthuset.dk

Henrik Lund-Nielsen, CEO, 3D Printhuset A/S, mobile: +45 24 47 73 37 or e-mail: hln@3dprinthuset.dk

www.3DPrinthuset.dk/The-BOD/

2-finished-upper-part-of-the-foundation-of-the-bod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-the-bod-europes-first-3d-printet-building

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cop1

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia septembrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

3 Comentarii

 1. hop said:

  „Look good, doesn’t work”,yet. Cladiririle din beton sunt de fapt din beton armat, betonul de armeaza pentru a ii creste rezistenta(el este rezistent cand il comprimi….ex la compresiune ai 35N/mm2 la intindere 7N/mm2) si pentru a preveni crapaturile din contractii, absolut toate constructiile sunt din beton armat, normal ca nu au primit avize, cine era nebun sa le dea.
  Deci daca vrei sa printezi o casa iti va trebui alt material sau o metoda prin care sa introduci si barele de armatura in beton acestea fiind dispuse pe 2 directii.

 2. Teodora Goidea said:

  Iar arhitectul este o româncă din Brașov pe nume Ana Goidea!!! Nu este o informație importantă pentru dumneavoastră?

  • ARENA Constructiilor said:

   Multumim pentru precizare, comunicatul de presa nu mentiona acest lucru.

Sus
Translate »