Oferte locuri de munca top

Inselaciuni cu lucrari la acoperisuri

La momentul încheierii contractelor pentru lucrări la acoperișuri, de cele mai multe ori membrii unui grup infracțional trimiși în judecată de DNA, percepeau un avans din preț, iar în aceeași zi sau la termenul stabilit, demarau lucrările de reparație, înlocuire sau construire a acoperișului.
După decopertarea acoperișului, în special atunci când se aduceau materiale de construcții la locuințele victimelor, membrii grupării solicitau plata unor sume considerabil mai mari decât cele convenite inițial, cu titlu de tranșe din preț.

Pentru a justifica diferențele de valoare între sumele convenite inițial și cele solicitate după decopertarea acoperișurilor, membrii grupării le explicau victimelor că prețul convenit inițial și consemnat în contract nu includea și accesoriile sau că suprafața construită a fost mai mare etc.
Prin această metodă, prețul solicitat pentru finalizarea lucrărilor devenea excesiv de mare în raport cu cel inițial convenit.
În mod firesc, beneficiarii lucrărilor refuzau să plătească aceste sume, moment în care intrau în rol acei membri ai grupării (se prezentau sub calități false de patroni ai unor firme) care aveau sarcina de a intimida victimele și de a le determina să plătească banii ceruți, prin amenințări directe sau voalate, fie cu acte de violență, fie cu lăsarea imobilelor decopertate sau cu luarea materialelor fixate pe acoperișuri.
În cele din urmă, sub presiunea amenințărilor primite, victimele acceptau să plătească sumele solicitate (care se ridicau în unele cazuri până la 23.000 euro). Pentru obținerea sumelor de bani cerute, victimele erau nevoite uneori să facă împrumuturi la bancă sau la diverse cunoștințe.

Cei 11 inculpați trimiși în judecată de DNA acționau pe raza județului Constanța, inclusiv municipiul Constanța. Ei racolau viitoarele victime (alese numai din categoria persoanelor de vârsta a treia) de cele mai multe ori prin intermediul unor pliante în care ofereau servicii de reparații la acoperișurile imobilelor.
Ca urmare a publicității create, membrii grupării erau contactați telefonic de victime care, crezând că discută cu reprezentanții unor societăți comerciale serioase, solicitau întâlniri/negocieri pentru realizarea unor lucrării de reparații la acoperișurile imobilelor.

Administratorii a două societățiTop Profil Construct SRL și  Blitz Metal Profil SRL, inculpații Gabor Petru și Gabor Ștefan, au omis să evidențieze în contabilitate operațiunile comerciale efectuate în contextul arătat și veniturile încasate în baza lor.
În cauză, cele 21 de persoane vătămate s-au constituit parte civilă cu sume cuprinse între 2.900 lei și 40.000 lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților: Anton Sergiu Gabriel, Chiru Cristian Marius, Gabor Ianoș, Gabor Ioan, Gabor Ițic, Gabor Petru, Gabor Ștefan, Otvoș Ioan, Săulean Ion, și în stare de libertate, a inculpaților: Miu Florea, Nițu Nicolae.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Biroul de Investigații Criminale și din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citiți și:

Viitoare cladire de referinta, prin concurs de arhitectura

Un mare proiect imobiliar va fi dezvoltat pe un teren de peste 3 hectare

In Vama Veche vor fi scoase la vânzare loturi de 20 mii mp

La ce valoare a fost estimata construirea unui stadion municipal

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »