Oferte locuri de munca top

Investitiile in infrastructura din Braila – Tulcea vor atinge 2 mld euro

Infrastructura de legătură pentru Podul de la Brăila este în pregătire, urmând ca 23 de km de drumuri să facă conexiunea de la Brăila cu axele principale de transport rutier.

Este vorba despre drumul expres Brăila – Tulcea, prevăzut să treacă peste pod, ce va fi apoi continuat cu drumul expres Tulcea – Constanța.

Lucrările pentru construirea Podului de la Brăila avansează. În prezent, constructorul, asocierea Astaldi Italia – IHI Infrastructure Systems Japonia, se ocupă de ridicarea pilonilor. Lucrările se apropie de cota tablierului, fiind acum la 27 de metri, față de cota de 39 metri.

”Mai avem de construit două drumuri expres: drumul expres care face legătura între Brăila și Focșani și drumul expres care face legătura între Brăila și Buzău. Ambele drumuri au ca obiectiv conectarea de Coridorul 9 Paneuropean, coridor pe care se află în pregătire construcția autostrăzii – sau a drumului expres, în funcție de cum va ieși din documentația tehnico-economică – A7”, a spus premierul Ludovic Orban.

Totodată, a fost finalizată procedura de licitație și a fost declarat câștigătorul licitației pentru realizarea drumului expres Brăila – Galați. Câștigătorul licitației este UMB Spedition, care este compania cu care s-a semnat și contractul de construcție a centurii Galațiului. După desemnarea constructorului urmează 10 zile pentru depunerea contestațiilor.

”Nădăjduim că nu vor fi depuse contestații pentru că selecția este foarte clară. Repet, cea mai bună ofertă tehnică și cel mai mic preț. Am respectat întru totul legea. După expirarea termenului, se va semna contractul și va începe proiectarea, care durează 12 luni, iar execuția este prevăzută să dureze 24 de luni. Sunt convins, cunoscând constructorul, că și faza de proiectare va dura mai puțin, și faza de execuție efectivă va dura mai puțin”, a declarat Ludovic Orban.

Drumul expres Brăila-Galați este parte dintr-un ansamblu de drumuri expres care au ca obiectiv asigurarea conectivității arealului metropolitan Brăila-Galați. Pe lângă Drumul expres Brăila-Galați, urmează să fie construite Drumul expres Brăila-Tulcea, care va trece peste pod, care va fi continuat cu Drumul expres Tulcea-Constanța. Rostul acestor drumuri expres este acela de a asigura legătura cu Coridorul 4 Paneuropean de transport și cu Portul Constanța a zonei Galați-Brăila.

De asemenea, mai sunt de construit două drumuri expres: drumul expres care face legătura între Brăila și Focșani și drumul expres care face legătura între Brăila și Buzău. Ambele drumuri au ca obiectiv conectarea de Coridorul 9 Paneuropean, coridor pe care se află în pregătire construcția autostrăzii – sau a drumului expres, în funcție de cum va ieși din documentația tehnico-economică – A7; autostrada A7. Legătura cu A7, care face legătura, la estul Uniunii Europene, între sud și nord și care va permite o mult mai bună conectivitate a Galațiului, Brăilei cu această axă de transport și cu partea de NE a Europei.

Sunt investiții extrem de importante, cu o valoare totală care depășește suma de 2 miliarde de euro,

Un alt obiectiv este realizarea lucrărilor de asigurare a navigabilităţii Dunării.

 

 

 

Citiți și:

Cum se prefigureaza certificarea constructorilor de drumuri 

Ce preturi practica un depozit cu ”oferte de lichidare de stoc”

Un nou ansamblu rezidential a primit autorizatia de construire

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »