Oferte locuri de munca top

Lege noua: cand puteti renunta la creditele ipotecare

Modificările aduse Legii dării în plată au fost promulgate astăzi de către președintele Iohannis. Astfel a fost inclusă în lege condiția de impreviziune prezumată în favoarea consumatorului. Noua legislație prevede că încetarea contractului de credit va putea fi dispusă doar în cazul imposibilităţii vădite a continuării sale.

Noua formă a legii consideră că se îndeplinește condiția de impreviziune în următoarele situații:

  1. a) pe durata executării contractului de credit, cursul de schimb valutar, aplicabil în vederea cumpărării monedei creditului, înregistrează la data transmiterii notificării de dare în plată o creştere de peste 52,6% faţă de data încheierii contractului de credit.

În vederea calculării procentului de 52,6% se va avea în vedere cursul publicat de Banca Naţională a României la data transmiterii notificării de plată şi cursul de schimb publicat de BNR la data încheierii contractului de credit.

  1. b) pe durata executării contractului de credit, obligația de plată lunară înregistrează o creștere de peste 50% ca urmare a majorării ratei de dobândă variabilă.

Proiectul de lege a fost inițiat la finele anului 2018 cu motivația că darea în plată este necesar să fie aplicată și creditelor acordate prin programul guvernamental Prima Casă.

Descarcarti aici forma promulgata a Legii

 

 

 

Citiți și:

Preturi mai mari la caramida si ciment, dar apar si promotiile

Hale si cladire de birouri, pe mai mult de 5 mii mp

Centura rutiera, in pregatire

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus
Translate »