RESIDEO

Licitatia de 79 mil euro pentru Vidraru, reluata

Hidroelectrica reia licitația pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru.

Valoarea estimată a contractului ce urmează să fi atribuit ca urmare a derulării procedurii de achiziție publică se ridică la 78.984.045 euro (fără TVA), la care se pot adăuga maximum 1.750.000 euro cheltuieli neprevăzute.

Lucrările vor fi derulate de firma câștigătoare pe parcursul a patru ani și opt luni de la data atribuirii. Data finală de depunere a ofertelor pentru achiziția lucrărilor pentru „Retehnologizare AHE Vidraru” este 15 mai 2018.

În data de 17 februarie 2018 Hidroelectrica a lansat licitația publică internațională pentru proiectul de Retehnologizare al Amenajării Hidroenergetice Vidraru. Documentația aferentă achiziției a fost avizată favorabil de ANAP și publicată în SEAP sub numărul 182737.

Reluarea licitației se face în condițiile reducerii cu circa trei milioane de euro a sumelor din devizul general anterior. De asemenea, cerințele din Caietul de sarcini au fost actualizate cu acele prevederi rezultate în urma solicitărilor de clarificare și a răspunsurilor date de ofertanți în cursul procedurii de achiziție derulate anterior și anulate.

Astfel, după mai bine de 50 de ani de la punerea în exploatare, Amenajarea Hideoenergetică Vidraru se pregătește să intre într-un nou ciclu de viață estimat la cel puțin 30 de ani. Prin realizarea lucrărilor se urmărește creșterea puterii active a fiecărui hidroagregat, de la 55 MW la minimum 58,8 MW, în condițiile asigurării unei mai bune fiabilități, a scăderii necesarului de mentenanță și a creșterii siguranței în exploatare. De asemenea, realizarea lucrărilor va permite integrarea tuturor instalațiilor deja modernizate (Stație 220 kV, AMC Baraj Vidraru; grup electrogen 125 kVA Baraj Vidraru etc.) în noile sisteme SCADA de comandă și control.

”Documentația pentru lucrările de la Vidraru este adaptată acum noii legislații, iar cerințele din caietul de sarcini sunt mult mai flexibile. Am lucrat mult pe optimizare, iar acest lucru dă posibilitatea mai multor firme să se prezinte la procedură cu soluții tehnice de ultimă oră. Dorim să dăm o nouă viață întregii amenajări hidroelenergetice de la Vidraru. Ne focusăm pe creșterea randamentului general al amenajării, dar și pe integrarea tehnologiilor de ultimă generație: sisteme automate de control care să permită conducerea procesului de producere a energiei de la distanță, fără personal permanent în stația de exploatare subterană, etc.” – a afirmat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Centrala hidroelectrică Vidraru este cel mai important obiectiv aflat în administrarea Sucursalei Hidroecentrale Curtea de Argeș. Construită în perioada 1961-1966 pe Râul Argeș, Hidroecentrala Vidraru a fost concepută să funcționeze preponderent la vârful graficului de sarcină, având o putere instalată de 220 MW și o producție medie anuală de energie de 400 GWh.

 

Citiți și:

Ce lucrari de drumuri vor fi facute cu peste 185 mil lei

Varianta ocolitoare, de aproape 40 mil lei

Start in procedura pentru reabilitarea a 73 km drum judetean

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »