Oferte locuri de munca top

Locuintele ANL vor putea fi cumparate fara credit, din resurse proprii

Locuințele construite în cadrul Pogramului Locuințe prin credit ipotecar, derulat de  Agenția Națională de Locuințe  vor putea fi cumpărate și fără credit ipotecar.

Mai precis, dacă în termen de 90 zile de la publicarea intenției de realizare a unui bloc de locuințe în cadrul acestui program, nu se contractează toate locuințele, pot contracta o locuință și beneficiari care asigură contravaloarea locuinţei doar din resurse proprii.

Pentru a putea cumpăra o locuința construită prin acest program, până acum era  nevoie de finanțare, reprezentată de un avans (depus de solicitant) și de un credit ipotecar (contractat de la băncile partenere).

Aceste locuinţe au preturi mai mici decât cele de pe piaţa liberă prin faptul că sunt construite pe terenuri puse la dispoziția ANL de către consiliile locale pe durata execuției lucrărilor. De asemenea, consiliile locale asigură utilitățile pentru cartierele cu locuințe construite prin Programul Credit ipotecar.

Modificarea reprezintă un amendament la proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.28/2017 pentru completarea art.6 din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

Amendamentul a fost aprobat de deputații din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

Totodată, membrii comisiei de specialitate din Camera Deputațilori au mai aprobat posibilitatea ca medicii rezidenţi şi medicii specialişti, precum şi cadrele didactice să poată depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin Programele A.N.L. şi după împlinirea vârstei de 35 de ani.

 

Desărcaţi aici lista completă a amendamentelor admise:

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

Sus
Translate »