Oferte locuri de munca top

Locuintele pentru tineri, acum in atentia politicienilor

Locuințele noi pentru tineri sunt în atenția politicienilor, acum în prag de campanie electorală.

De această dată este vorba de tinerii care nu au locuință și care nu își pot permite să plătească avansul minim pentru a accesa un credit, fie prin programele de tip „Prima Casă”, fie prin creditele pentru locuințe oferite de bănci.

Un grup de senatori și deputați PSD și ALDE a depus la Senat un proiect de lege pentru crearea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”.

ProiectuI se adresează tinerilor sub 35 de ani, căsătoriți, care pot să achite ratele lunare, dar care nu au posibilitatea să achite avansul minim cerut.

Conform proiectului legislativ, banii pentru finanțarea fondului de solidaritate ar urma să fie obținuti printr-o taxă de 1% pe profitul societăților comerciale care au profit anual de peste 1 milion de lei.

Sumele transferate de societățile comerciale la Fondul de Solidaritate ar urma să fie considerate cheltuieli deductibile.

Alocarea sumelor ar urma să se facă printr-un algoritm, în care existența primului copil/a unei sarcini în evoluție va avea o pondere importantă, iar familiile cu minimum doi copii vor avea prioritate.

Prioritate ar urma să aibă și tinerele familii care se stabilesc în mediul rural și în care cel puțin unul din membri este specialist din următoarele categorii profesionale: medici sau asistenți medicali, cadre didactice, zootehniști, agronomi, și absolvenți de institut teologic, care urmează să întemeieze sau să preia parohii.

Inițiatorii proiectului de lege estimează că astfel va fi stimulată ’’întinerirea” localităților din mediul rural, prin asiguraea unor condiții mai atractive de viață pentru specialiștii aflați la început de carieră, cât și la revigorarea activităților agricole în fermele familiale, multe dintre aceste fiind abandonate din cauza lipsei forței de muncă.

 

 

 

Citiți și:

Doua proiecte rezidentiale cu peste 200 apartamente, propuse in provincie

Fabrica noua, in pregatire pe mai mult de 2 ha

Investitori straini pregatesc noi spatii de birouri in Bucuresti

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »