Oferte locuri de munca top

Mii de cladiri vor fi expertizate privind riscul seismic

Mai multe cladiri vor fi expertizate tehnic, conform unor noi prevederi promulgate de președintele Iohannis și publicate în Monitorul Oficial. Astfel, cererea de experți tehnici va crește în următoarea perioadă, având în vedere volumul de muncă.

Conform noii legi în vigoare, conducătorii instituţiilor publice vor trebui să dispună începerea expertizării tehnice a clădirilor cu destinaţia de unităţi sau instituţii de învăţământ, pentru încadrarea în clasa de risc seismic și fundamentarea măsurilor de intervenție. Este vorba despre imobilele care au fost construite înainte de anul 1978.

Procedurile vor demara până la 1 ianuarie 2021. Expertizele tehnice vor fi finalizate până la data de 1 iunie 2024.

Nerespectarea acestor prevederi este contravenție, amenzile încep de la 1.000 lei, și pot să ajungă până la 10.000 lei. Aceleași amenzi sunt valabile inclusiv pentru neînceperea sau împiedicarea în timpul mandatului a procedurilor legale pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv.

Demersurile vor fi finanțate de la bugetul de stat prin Ministerul Educației Naționale, la solicitarea unităților administrativ-teritoriale.

În paralel, în acest moment se află în circuit de avizare interministerială Strategia pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale 2018 – 2023, care include Pilonul 3 – Calitate, condiții de siguranță și funcționare, având drept unul din indicatori reducerea procentului unităților de învățământ vulnerabile la risc seismic mare.

 

 

 

Citiți și:

Nou mare proiect rezidential, in pregatire, in nordul Bucurestiului

Un mare dezvoltator rezidential va face o cladire de birouri

Hale industriale si cladire de birouri vor fi oferite spre inchiriere

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus
Translate »