Felicitare Anul Nou

Modernizarea unui bazin de inot, cu 12 mil euro, aprobata de Guvern

Un bazin de înot din municipiul Drobeta Turnu – Severin, momentan scos din funcțiune, urmează să fie modernizat și extins. Guvernul a aprobat în ședința de ieri indicatorii tehnico – economici ai acestui proiect.

Investiția totală depășește 12 milioane de euro și va fi finanțată de la bugetul de stat și cel local. Durata de realizare este stabilită pentru 23 de luni, din care durata de execuție este de 16 luni.

Clădirea de pe strada Crișan, nr. 27 are un regim de înălțime de Parter + 1 Etaj. Aceasta a fost construită în anul 1970, a funcționat ca bazin olimpic, iar din cauza deteriorării avansate, funcționarea sa a fost sistată.

Suprafața desfășurată a clădirii este de 8.370 mp. Aceasta are o capacitate totală de 357 de locuri gradene.

Ținând cont de vechimea imobilului și de gradul de degradare identificat, auditorul energetic a recomandat creșterea performanței energetice a clădirii printr-o serie de lucrări care urmăresc, la rândul lor, creșterea performanței energetice a anvelopei și a instalațiilor, prin reabilitarea pereților, a tâmplăriei exteruiare, a terasei și a planșeului peste subsol.

Din valoarea totală a investiției de 58.166 mii lei, lucrările de construcții și montaj vor costa 35.166 mii lei.

Județul Mehedinți va finanța, din venituri de la bugetul local, cheltuielile totale în sumă de 596.502 lei (inclusiv TVA), constituite din: cheltuieli pentru obținerea si amenajarea terenului, cheltuieli pentru asigurarea utilităților, cheltuieli pentru obținerea de avize, acorduri si autorizații, cheltuielile aferente execuției efective a lucrărilor pentru asigurarea și racordarea la utilitățile aferente obiectivului de investiții: energie electrică, apă, canal, gaze sau alt tip de combustibil utilizat și salubritate.

Structura de rezistență va fi conformată după cum urmează:

* Infrastructură: Clima de tip continental moderat a zonei impune, conform STAS 6054/77, coborârea tălpii fundaţiei sub adâncimea maximă de îngheţ. Pentru amplasamentul studiat aceasta este de 0,60÷0,70m

Apa subterană nu a fost interceptată pe adâncimea Forajelor în lucrările geotehnice fiind identificat în zona la peste 4m.

* Suprastructura:Stâlpii vor fi realizați din beton armat, au formă rectangulară, și secțiuni.

 

Pentru mai multe detalii legate de bazinul de înot din municipiul Drobeta Turnu – Severin, accesați următorul link: Un bazin de inot va fi modernizat cu peste 12 mil euro

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu peste 300 apartamente, in curs de aprobare, in Capitala

Cladire mixta cu 111 apartamente, in pregatire, in provincie

Peste 9 mil euro pentru extinderea sistemului de iluminat public

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus
Translate »