ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Nodul Intermodal Pantelimon-Vergului acceptat, spitalul Metropolitan respins

A fost adoptat proiectul de hotarare privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru nodul intermodal cap de linie de tramvai și metrou. la intersecția șoselei Pantelimon cu șoseaua Vergului Dudești, sector 2, terminal RATB va fi construită prima parcare supraterană de tip Park&Ride.

Proiectul a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București cu 37 de voturi pentru și 11 abțineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 6 consilieri PNL, 3 consilieri PMP si 4 consilieri ALDE. S-au abținut 11 consilieri USR.

Nodul Intermodal va fi situat la intersecția Șoselelor Pantelimon și Vergului și va fi un ansamblu care va încorpora atat stația terminală a tramvaiului, stația de metrou precum și prima parcare supraterană de tip Park&Ride, care va avea o capacitate de aproape 500 de locuri dispuse pe 3 niveluri. Primarul General, Gabriela Firea, a declarat: “Parcarea de acest tip, destinată atât bucurestenilor cât și celor care tranzitează Capitala, reprezintă o solutie eficientă de fluidizare a traficului, prin oprirea la intrarea în București a unui număr semnificativ de autovehicule, pasagerii acestora având la dispoziție o alternativă viabilă, respectiv mijloace de transport public subterane și de suprafață cu ajutorul cărora deplasarea în oraș este mai comodă și mai rapidă”.

Pe de altă parte, proiectul de hotărâre privind preluarea în administrarea directă a Consiliului General al Municipiului București a imobilului din Șoseaua Pipera nr. 55, sector 2, în vederea realizării obiectivului de investiții „Spitalul Metropolitan”, a fost respins.

Primarul General a afirmat că respingerea a fost făcută din considerente politice și că PNL și USR au pus interesul politic mai presus de interesul și sănătatea cetățenilor.

Ea a mai declarat că un aspect foarte important este cel al accesibilității locației, criteriu îndeplinit de terenul menționat, dată fiind apropierea de aeroport, metrou, transport public de suprafață. “De altfel, un astfel de amplasament, periferic, este de preferat unuia central, din cauza problemelor de trafic care sunt generate inevitabil”, crede Gabriela Firea.

Cu toate acestea, proiectul a fost respins, având 32 de voturi ‘pentru’ (PSD, ALDE si PMP), 18 abtineri (7 voturi PNL si 11 voturi USR) si 2 voturi impotriva (1 vot USR si 1 vot PNL).

 

Citiți și:

Proiecte imobiliare in pregatire in Bucuresti

Nou ansamblu rezidential, pe un teren de peste 27 mii mp

Ansamblu rezidential langa Timisoara

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »