Oferte locuri de munca top

Noi dosare acceptate in Casa Eficienta Energetic si Iluminatul Public

Noi dosare ale beneficiarilor persoane juridice au fost aprobate în cadrul programelor Casa Eficientă Energetic și Iluminat Public.

Astfel, au fost aprobate 23 de dosare, cu proiecte în valoare de circa 1,17 milioane lei, pentru Programul Casa Eficientă Energetic (listă atașată la finalul articolului).

Totodată, AFM a mai aprobat un dosar de finanțare cu o valoare de 756.201 lei pentru Programul Iluminat Public. Solicitantul a fost orașul Tășnad, județul Satu Mare.

Finanțarea în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic se acordă în cuantum de maximum 70.000 lei, inclusiv TVA pentru fiecare proiect, fără a depăşi 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale investiţiei.

Programul vizează creşterea performanţei energetice şi/sau utilizarea energiei din surse regenerabile în locuinţele unifamiliale existente, situate într-o construcţie având regim de înălţime de cel mult 3 niveluri (exemplu: S/D+P+1E, P+2E sau P+1+M).

Centrala electrica fotovoltaica, in planul unor investitori romani

Cheltuielile eligibile ale Programului Casa Eficientă Energetic vizează:

  • instalarea de ferestre izolante
  • izolarea acoperișului, a pereților exteriori
  • montarea unei centrale termice mai eficiente
  • montarea de panouri solare termice, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.

Condiția eligibilității proiectului este ca eficiența energetică a locuinței să crească, după implementarea acestuia, cu cel puțin o clasă energetică.
Prin program sunt subvenționate, printre altele, următoarele intervenții:

  • înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă;
  • izolarea termică a elementelor de construcție exterioare opace, izolarea termică a planşeului peste sol și/sau peste ultimul nivel al clădirii;
  • lucrările de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încălzire și de preparare și utilizare a apei calde: cazane cu condensare; pompe de căldură, panouri solare termice;
  • izolarea termică a conductelor de distribuție și a unităților de acumulare;
  • dotarea cu dispozitive de reglare pentru încălzirea și preparea apei calde de consum etc.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus