Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

O noua sansa pentru firmele ce solicita ajutor de stat

Firmele care au aplicat pentru ajutor de stat pot beneficia de o nouă posibilitate de a fi acceptate în programul de finanțare. Aceasta potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern care vizează stimularea investițiilor cu ajutorul finanțării de la stat.

Întrucât există proiecte de investiții de dimensiuni mari care necesită ajutor de la stat, oficialii propun reanalizarea tuturor cererilor de acord pentru finanțare depuse, inclusiv a celor care, la momentul depunerii, nu se încadrează în bugetul alocat schemei.

În cadrul acesteia, pentru cererile de acord pentru finanțare depuse până la data epuizării bugetului anual alocat schemei și care nu se încadrează în acesta, dar care îndeplinesc cumulativ toate condițiile și criteriile de eligibilitate, se vor emite proiecte de acord pentru finanțare.

Proiectele de acord pentru finanţare se aprobă în ordinea în care au fost emise, după suplimentarea bugetului anual alocat schemei în anul în curs sau în anul următor în limita bugetului alocat, în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale.

Totodată, pentru înlăturarea confuziilor legate de interpretarea actului normativ, precum și pentru atingerea obiectivelor schemei de ajutor de stat se propun câteva clarificări ale textului legislativ. Astfel, se propune precizarea obligației întreprinderilor în cazul în care cererea de plata nu este depusă până la data de 30 septembrie a fiecărui an. Totodată, se propune introducerea posibilității revocării acordurilor pentru finanţare în situația în care nu sunt îndeplinite Mențiunile speciale ale acestora care prevăd în mod expres revocarea Acordului pentru finanțare.

Aceste modificări au ca scop creșterea ponderii cererilor admise și, implicit, mărirea numărului de investiții de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare.

 

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

In curs de autorizare un ansamblu cu 180 apartamente in Capitala

Peste 30 de case intr-un viitor cartier

Borduri de granit de milioane de euro in Bucuresti

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus
Translate »