Oferte locuri de munca top

Ocolitoarea Sibiu Sud si Centura Mediasului, noi demersuri

Noi etape de proiectare pentru varianta de ocolire Sibiu Sud și Centura Mediașului urmează să fie scoase la licitație. Aceasta ca urmare a parteneriatelor în vederea implementării acestor proiecte, semnate între Ministerul Transporturilor și autoritățile locale.

În ceea ce privește varianta de ocolire Sibiu Sud, Ministerul Transporturilor s-a angajat să ducă la îndeplinire următoarele etape: procedurile privind realizarea culoarului de expropriere, derularea procesului de accesare a fondurilor europene, participarea la recepționarea lucrărilor, administrarea și întreținerea infrastructurii rutieră după încheierea perioadei de garanție.

La rândul său, cu ajutorul finanțării europene, Consiliului Județean Sibiu va parcurge următoarele etape: contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu toate documentațiile aferente,  contractarea lucrărilor de execuție și monitorizarea implementării proiectului.

Etapele de lucru pentru această investiție au fost demarate de Consiliul Județean Sibiu încă de la începutul anului trecut, primul pas fiind realizarea și aprobarea Studiului de prefezabilitate. Acesta a propus mai multe trasee ale Variantei Ocolitoare Sibiu Sud. Două dintre aceste trasee se vor studia amănunțit în cadrul studiului de fezabilitate, unde se va arăta care este cel mai optim:

* Traseu 1 : propune trece pe lângă Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Lungime cca 22,5 km.

* Traseu 2: este propus de asociația Animal Life, subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Lungime cca 20,2km.

Faptul că proiectul propus de Consiliul Județean Sibiu era deja la stadiul de proiect matur anterior adoptării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 101/2020 din luna iunie, care a dat posibilitatea autorităților locale să inițieze și să implementeze în parteneriat cu CNAIR, proiecte de infrastructură rutieră mare, a făcut posibilă includerea sa de către Ministerul Transporturilor ca proiect eligibil pentru finanțare.

Pașii în continuare vor fi scoaterea la licitație a următoarelor etape de proiectare.

În cadrul aceluiași eveniment, a avut loc semnarea unui parteneriat similar între Primăria Mediaș și Ministerul Transporturilor referitor la realizarea Centurii Municipiului Mediaș.

 

 

 

 

Citiți și:

Noi spatii de birouri vor fi finalizate anul viitor

Centura unui municipiu va fi construita cu peste 80 mil euro

Viitoare parcare subterana cu peste 200 de locuri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »