Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Palatul Cantacuzino se pregateste de restaurare

Palatul Cantacuzino din București, care azi adăpostește Muzeul Național George Enescu, va putea intra în reabilitare. Lucrările pentru consolidare și restaurare au fost estimate la peste 6 milioane de euro (peste 28,29 milioane de lei, fără TVA).

Ministerul Culturii a lansat azi o licitație publică pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor. Acesta prevede lucrări de consolidare, restaurare și amenajare atât la Palatul Cantacuzino, cât și la casa memorială și anexă

Clădiriile au o deosebită importanță, atât arhitecturală, cât și isotrică, acestea făcând parte din lista Monumentelor Istorice.

Palatul Cantacuzino a fost construit după toate regulile arhitecturii nobiliare pariziene, ca un obiect sculptural, retras de la strada principală, „un hotel particulier”, reflectând influenţa arhitecturii franceze.

Conceput cu un regim de înălţime de subsol, demisol, parter cu supantă, etaj 1 şi mansardă, palatul are forma de “T” în plan, cu bara orizontală spre Calea Victoriei, dezvoltându-se simetric faţă de axa est-vest, perpendicular pe Calea Victoriei.

Clădirea Casei memoriale a fost construită în 1913 peste o platformă mai veche a “uzinei electrice”. Proiectată iniţial pentru personalul de serviciu al palatului, aceasta a ajuns să fie casa lui George Enescu și a soției sale.

Contractul pentru consolidarea și restaurarea Muzeului Enescu are o durată de 2 ani (24 de luni) de la data atribuirii.

Acesta  urmează să fie atribuit în funcție de cel mai bun raport calitate-preț. Prețul ofertei are o pondere de 60% în luarea deciziei. În acest proces, garanția extinsă a lucrării are o pondere de 5%, gradul de adecvare a graficului general de realizare a investiției publice are o pondere de 20%, iar planul de management al calității lucrărilor executate are o pondere de 15%.

Principalele modalități de finanțare pentru acest proiect sunt creditele externe contractate și garantate de stat prin acordul de împrumut din data de 12.12.2006 între România și BDCE, precum și bugetul de stat.

Termenul limită pentru primirea ofertelor pentru această licitație este  data de 30 martie 2018.
Citiți și:

Cinci firme ale unui cunoscut om de afaceri, in insolventa

Nou ansamblu de locuinte, in pregatire intr-un sector al Bucurestiului

Trei noi blocuri, cu cate 9 niveluri, in Bucuresti

Importante obiective turistice vor fi reabilitate

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »