Oferte locuri de munca top

Pas cu pas catre Centura Metropolitana Cluj

Pentru proiectul de realizare a Centurii Metropolitane din Cluj au fost emise până în prezent 14 din cele 32 de avize necesare, după cum a spus prefectul Mircea Abrudean la o întâlnire cu primarii din localitățile Cluj-Napoca, Floreşti, Gilău şi Apahida şi cu reprezentanții instituțiilor publice avizatoare. A fost o şedinţă de lucru privind eficientizarea circuitului de aprobare a documentațiilor pentru viitoarea centură.

Acest proiect are o finanţare europeană de 150 de milioane de euro.

În acest an, pentru documentația tehnică și de urbanism vor fi cheltuiți 11,5 milioane de lei, iar pentru documentația tehnică și de urbanism necesară pentru drumurile de legătură între Centura Metropolitană și oraș sunt prevăzuți 6 milioane de lei.

Prefectul a afirmat că îşi doreşte reducerea la minim a perioadei de obţinere a avizelor pentru centura metropolitană, aceasta fiind un proiect prioritar al judeţului. Abrudean a anunţat că astfel de întâlniri vor avea loc şi pentru alte proiecte, de exemplu pentru proiectul de electrificare a căii ferate Cluj – Oradea.

Prin asumarea de către Primăria municipiului Cluj Napoca a cheltuielilor necesare realizării studiilor şi documentaţiilor necesare (SF, PUZ și DTAC), proiectul Centurii Metropolitane a fost deblocat, a afirmat primarul Emil Boc

Primăria Cluj-Napoca a dat ordinul de începere pentru întocmire SF, PUZ și DTAC pentru proiectul «Drum Transregio Feleac TR35» în octombrie 2018, iar în 2019 s-a predat documentația «Studiul alternativ de traseu», care a cuprins un număr de opt variante de traseu studiate.

În perioada următoare vor fi definitivate studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC), urmând ca întreaga documentație să fie predată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție.

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu locuinte si spatii comerciale, aprobat in zona centrala a Bucurestiului

Peste 58 mii mp scd intr-o viitoare fabrica

Peste 12 mii mp de noi spatii de depozitare, in portofoliul unui cunoscut dezvoltator

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

 

Sus
Translate »