ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Pentru ce primeste Teleormanul bani de la Guvern

Teleormanul primește bani de la Guvern pentru amenajarea de spații sociale temporare pentru situații de urgență, numite ”module-containere”. Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018 cu suma de peste 3,9 milioane de lei. Acești bani provin din Fondul de rezervă bugetară ce se află la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018 și sunt alocați municipiului Alexandria.

Demersul a fost aprobat prin Hotărârea 431, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 514 din 22 iunie 2018.

Conform proiectului de hoărâre, containerele vor fi folosite pentru a adăposti persoanele defavorizate ce locuiesc în două blocuri sociale ce trebuie demolate din cauza gradului avansat de degradare în care se află. Aceste blocuri au fost finalizate în anul 1967 și au avut destinaţia de cămin pentru muncitori şi sunt structurate pe 5 niveluri (P+4E). În prezent clădirile au destinaţia de locuinţe sociale, conţin 102 unităţi locative (camere) cu suprafaţa de 10 mp fiecare și sunt ocupate de un număr de 125 persoane.

În urma expertizei tehnice, s-a hotărât ca cele două blocuri B10 și B11 să fie demolate și să fie edificate noi construcții în locul acestora.

Pe timpul lucrărilor, persoanele defavorizate au nevoie de un loc unde să stea, municipiul Alexandria nedispunând de spații necesare pentru relocarea familiilor care locuiesc în aceste blocuri astfel că este necesară amenajarea acestor module-containere. Investiție va putea fi utilizată și în alte situații de urgență ce pot apărea ulterior.

 

Citiți și:

Peste 12 mil euro va investi o primarie in spatii verzi si locuri de joaca

Dispute pe un contract de 45 mil euro pentru drumuri

Primele doua blocuri dintr-un viitor ansamblu imobiliar, in curs de autorizare

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus
Translate »