Erdbewegung-Osteuropa

Peste 1 mil mp, de expropriat pentru o sectiune din Autostrada Sibiu – Pitesti

Pentru demararea lucrărilor aferente Autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 1 Sibiu – Boița este necesară în primă fază exproprierea mai multor imobile, pe o suprafață totală de 1,2 milioane mp. Exproprierile urmează să fie aprobate de Guvern în perioada următoare.

Astfel, 1.298 de imobile proprietate privată, aflate pe raza localităților Şelimbăr, Tălmaciu, Boița din județul Sibiu, vor fi afectate de lucrările pentru acest obiectiv. Pentru despăgubiri este necesară o sumă ce depășește 5 milioane de lei.

Guvernul trebuie să aprobe declanșarea procedurilor de expropriere, împreună cu amplasamentul care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Sibiu – Pitești” – Secțiunea 1 Sibiu – Boița.

Suma de 5.001 mii lei aferentă imobilelor rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în luna mai 2019, de către un evaluator autorizat ANEVAR.

Pentru obiectivul de investiții ”Autostrada Sibiu – Pitești”, indicatorii tehnico – economici au fost aprobați, inițial prin Hotărârea Guvernului nr. 1418/2008 și, ulterior, reaprobați prin Hotărârea Guvernului nr. 196/2019.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 196/2019, obiectivul de investiții ”Autostrada Sibiu – Pitești” este împărțit în 5 secțiuni, după cum urmează:

  • Secțiunea 1 Sibiu – Boița
  • Secţiunea 2 Boiţa-Cornetu
  • Secţiunea 3 Cornetu-Tigveni
  • Secţiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeş
  • Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti.

Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

 

Descărcați aici Lista imobilelor propuse pentru expropriere

 

 

 

 

Citiți și:

Vara aceasta incepe construirea a 4 blocuri in Sectorul 1

Un proiect ce va cuprinde blocuri cu 11 etaje va fi vandut dupa obtinerea autorizatiei

Cat costa manopera in constructii, in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »