Oferte locuri de munca top

PNDL: vor fi facute plati catre constructori, de peste 56 mil euro

În următoarele săptămâni, constructorii ce așteaptă plăți pentru contractele din Programul Național de Dezvoltare Locală I și II – PNDL vor primi sumele cerute. În total, vor fi efectuate plăți în cuantum de peste 56 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 268 milioane de lei.

Este vorba despre cele 139 de de proiecte pentru care existau solicitări de plată, din partea unor unităţi administrativ-teritoriale din 8 judeţe, care au fost supuse controalelor în perioada 7 ianuarie – 18 ianuarie 2020. Valoarea totală a acestora este de 320.883.923 de lei. În urma controalelor, au fost identificate 19 solicitări neconforme, în valoare totală de 10.103.167 lei, care vor fi oprite de la plată.

În aceeași perioadă, inspectorii ISC din întreaga ţară au verificat 1.497 solicitări de plată, cu următoarele rezultatele:

Pentru PNDL I, din 215 solicitări verificate:

* 6 au fost găsite neconforme (în valoare totală de 2.162.717 de lei)

* 6 au fost retrase în mod voluntar de beneficiari (în valoare totală de 2.437.320 de lei)

Pentru PNDL II, din 1.282 de solicitări verificate:

* 43 au fost găsite neconforme (în valoare totală de 27.587.840 de lei)

* 18 au fost retrase în mod voluntar de beneficiari (în valoare totală de 10.197.563 de lei).

În concluzie, în urma acţiunilor de control, vor fi oprite plăţi de peste 53 de milioane de lei.

”Vom plăti toate lucrările începute prin PNDL și nu vom închide niciun șantier. Singura condiție este ca lucrările să fie realizate în parametri calitativi și să nu fie constatate neconformități între acte și realitate” a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

La verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenţi diriginţii de şantier sau reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunoştinţă constatările inspectorilor. Majoritatea neconformităților privesc solicitări pentru lucrări neefectuate, deficiențe privind calitatea lucrărilor, lipsa autorizațiilor sau a unor echipamente.

Acțiunea este în curs de desfășurare, iar la sfârșitul lunii, se va redacta un raport final care va fi pus și la dispoziția instituțiilor de cercetare și combatere a infracționalității.

 

 

Citiți și:

Peste 6 ha, pregatite pentru dezvoltari rezidentiale

Cum merg precontractarile in cadrul primei etape a unui proiect mare

O mare companie vrea sa isi extinda capacitatea de productie si depozitare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »