Oferte locuri de munca top

Preturi in scadere pentru apartamentele noi din Bucuresti

Cu toate că proprietarii de apartamente din cele mai multe centre regionale și-au menținut în luna martie prețurile mari cerute pentru vânzare, totuși Bucureștiul și Iașiul fac notă discordantă. Potrivit imobiliare.ro, aici au fost consemnate încă din luna februarie scăderi ale prețurilor cerute în anunțurile de mică publicitate.

Analiștii de la imobiliare.ro subliniază că menținerea unei traiectorii ascendente a prețurilor în actualul context de piață poate fi pusă atât pe seama inerției ce caracterizează, în general, atât piața imobiliară, cât și economia per ansamblu. Totodată, de notat este și faptul că efectele evenimentelor din plan social au început să fie resimțite în piață abia în a doua parte a lunii trecute.

București

În luna martie, prețurile cerute pentru unitățile locative nou-construite au cunoscut un recul de aproape 6%, până la 1.416 euro/mp util.

În același timp, locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,3%, până la 1.369 de euro/mp.

Pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vânzare în cel mai mare oraș al țării au cunoscut o scădere de 3,4%, până la 1.395 euro/mp.

În februarie 2020, apartamentele vechi din București s-au apreciat cu 0,4%, până la 1.373 euro/mp; cele nou-construite, pe de altă parte, s-au depreciat cu 0,1%, până la 1.503 euro/mp.

Brașov

Pentru un apartament vechi prețul mediu cerut a fost în luna martie de 1.185 euro/mp util, mai mult cu 0,8% decât în luna precedentă.

Pe de altă parte, o locuință într-unul dintre ansamblurile rezidențiale nou-construite din Brașov are o valoare medie de listare de 1.219 euro/mp (n.r.- imobiliare.ro nu precizează variația față de luna precedentă).

Cluj-Napoca

Proprietarii din Cluj Napoca sunt printre cei mai optimiști. Ei au cerut în luna martie prețuri în creștere cu 2,6% (față de 3,2% în februarie); acestea se situează, în prezent, la o medie de 1.826 euro/mp util, comparativ cu 1.780 euro/mp la finele lui februarie.

În Cluj Napoca, prețurile cerute s-au majorat pe ambele segmente de piață analizate: locuințele vechi s-au apreciat cu 2,1% (până la 1.820 euro/mp util), iar cele noi cu 2,9% (până la 1.831 de euro/mp).

Constanța

Pentru apartamentele disponibile spre vânzare au fost cerute în luna martie prețuri mai mari cu 1,4%, de 1.247 euro/mp util. Prețurile au cunoscut evoluții pozitive pe ambele segmente de piață analizate, chiar dacă într-o măsură diferită. Astfel, apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,5% (până la 1.241 euro/mp), iar unitățile locative nou-construite cu 3% (ajungând să coste 1.256 euro/mp).

Iași

În Iași prețurile cerute pentru vânzare de locuințe au scăzut în luna martie cu 1,5%, la 1.037 de euro/mp util. De asemenea, locuințele din blocurile vechi s-au depreciat ușor, cu 0,2%, până la 1.074 euro/mp.

Pe segmentul apartamentelor nou-construite, a avut loc un recul mai important, anume de 3%, până la 1.009 euro/mp util. În acest context, ecartul de preț dintre apartamentele vechi și cele noi se accentuează.

Timișoara

La fel ca în februarie, în martie suma medie solicitată pentru un apartament din Timișoara a continuat să se majoreze, marja de creștere actuală, anume 1,4%, fiind comparabilă cu cea anterioară, respectiv 1,3%.

Pentru apartamentele vechi prețurile cerute au crescut în ultima lună cu 1,6%, până la 1.316 euro/mp util. Locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, s-au apreciat cu 1%, până la 1.294 euro/mp util.

 

 

 

Citiți și:

Amplu proiect rezidential din Capitala, amanat din cauza Covid-19

Peste 3 ha, parcelate pentru viitoare proiecte imobiliare

Viitoare unitate industriala, cu peste 10 mii mp sc

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

 

3 Comentarii

  1. Anonim said:

    Cum se calculează prețurile la apartamente și terenuri ca nu inteleg deloc 70 de mii euro un apartament și salariul minim 1300 lei îmi poate spune cineva cum se calculează 😳😳???

Sus
Translate »