Oferte locuri de munca top

Preturile apartamentelor vechi au variat diferit in orasele mari fata de cele mici

În cele 15 oraşe considerate poli de dezvoltare în țara noastră, preţurile medii ale apartamentelor vechi variază între un minim de 700 euro/mp la Bacău şi un maxim de 1.500 euro/mp la Cluj Napoca, după cum rezultă din analiza pieței imobiliare pe semestrul I din acest an, realizată de compania de consultanță Darian.

Rezultă astfel o medie la nivelul polilor de 1009 euro/mp. Nivelul este mai mic cu 1% faţă de cel din semestrul trecut.

Cea mai mare scădere din primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a fost înregistrată în Pitești (6%), în timp ce, cea mai mare creştere s-a înregistrat în Arad (7%).

În București nu s-au înregistrat modificari în semestrul I 2020 față de semestrul anterior (S 2 2019).

Prețurile apartamentelor vechi în oraşele mici,  în ușoară creștere

În ceea ce privește oraşele mici, cu populaţie sub 125.000 locuitori, apartamentele vechi s-au vândut cu cel mai mare preţ în Drobeta Turnu Severin (910 euro/mp).

Cel mai mic preţ este regăsit în Giurgiu si Alexandria, unde preţul de tranzacţionare a apartamentelor vechi se situează la 450 euro/mp, respectiv 515 euro/mp.

Pentru semestrul I al acestui an, prețul mediu la nivelul oraşelor mici este de 722 euro/mp, în creștere cu 1% în ultimele 6 luni.

De asemenea, în funcţie de zonele geografice din care fac parte cele 41 oraşe care fac obiectul prezentei analize, se diferenţiază media preţului de tranzacţionare a apartamentelor vechi, după cum se poate observa în tabelele următoare:

 

 

Compania DARIAN www.darian.ro a început din anul 1997 activitatea de evaluare a proprietăţilor imobiliare specializate, odată cu evaluarea activelor deţinute de întreprinderi şi continuând cu evaluarea primelor spaţii comerciale intrate în procesul de privatizare.

De asemenea, DARIAN oferă asistenţă clienţilor săi în elaborarea de planuri de afaceri, studii de restructurare, studii de fezabilitate în cadrul proceselor de obţinere a creditelor şi finanţărilor, dar şi asistenţa în proiecte de finanţare prin fonduri europene.

 

 

 

Citiți și:

Noi spatii de birouri vor fi finalizate anul viitor

Centura unui municipiu va fi construita cu peste 80 mil euro

Viitoare parcare subterana cu peste 200 de locuri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »