Oferte locuri de munca top

Preturile imobiliarelor sunt supraevaluate, considera analistii CFA

Majoritatea analiştilor CFA România consideră că sunt supraevaluate preţurile proprietăţilor imobiliare din principalele oraşe ale țării. Totodată, ei estimează o majorare a dobânzilor bancare pentru scadenţele pe termen scurt.

CFA Institute este o organizație globală, nonprofit, de analiști financiari, manageri de portofoliu și alți profesioniști de investiții.

Un comunicat de presă al CFA România arată că: „Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (februarie 2021/februarie 2020) a înregistrat o valoare medie de 4,04%. Sunt de remarcat anticipaţiile privind majorarea ratelor de dobândă atât pentru scadenţele scurte (ROBOR 3M) cât şi pentru cele lungi (obligaţiuni suverane cu scadenţa 5Y /5 ani/ denominate în RON), peste 61% şi respectiv 64% dintre participanţii la sondaj anticipând aceste evoluţii. În ceea ce priveşte preţurile proprietăţilor imobiliare din principalele oraşe, aproape 62% dintre respondenţi le consideră supraevaluate”.

Aproape 85% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului față de euro în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8345 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8931 lei/euro.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA Society România a crescut în luna ianuarie 2020, faţă de luna anterioară cu 2,2 puncte până la valoarea de 63,7 puncte (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 39,9 puncte).

Indicatorul de Încredere Macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la condiţiile curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii şi la anticipaţiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie.

 

 

Citiți și:

Modificari pentru noile proiecte de investitii

Cu cat s-au scumpit deja materialele de constructii anul acesta

Viitor ansamblu rezidential in provincie, cu peste 360 de apartamente

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »