Erdbewegung-Osteuropa

Prima Casa: plafoane marite si dobanzi fixe

Schimbarea strategiei actualei puteri politice în ceea ce privește Programul Prima Casă a fost anunțată ieri la un post de televiziune de Liviu Dragnea, președintele PSD.

Noul program va fi redenumit ”O familie – o casă”, va avea plafoane mărite și dobânzi fixe în lei.

Schimbările vin în urma faptului că, deși condițiile inițiale ale Programului au fost bune, aceastea au devenit restrictive, susține liderul PSD: „Mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri, nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puțini mai aveau acces și la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susține asta”.

Se pare că liderul PSD are în vedere și creșterea de la 450.000 lei la 570.000 lei  a valorii maxime a locuinței la care se aplică cota de TVA de 5%.

Ministerul Finanțelor avea stabilit o reducere graduală a plafonului anual de garanţii pentru Prima Casă de la 2,5 miliarde de lei (2017), la 1,5 miliarde de lei pentru ultimul an (2021). Strategia viza o reducere graduală a intervenţiei statului prin garantare asumând că piaţa creditului ipotecar se va dezvolta concomitent cu creşterea accesibilităţii populaţiei la produsele standard ale băncilor.

 

 

Citiți și:

Intr-o zona selecta a Capitalei va fi dezvoltat un proiect mixt

Teren de zeci de hectare pentru dezvoltari imobiliare

Blocuri cu 11 si 4 etaje, recent autorizate

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

 

 

Sus
Translate »