RESIDEO

Primaria Capitalei va incepe studiul de fezabilitate pentru noul Spital Metropolitan

Guvernul a dispus trecerea în administrarea Primăriei Capitalei a ultimei suprafețe de teren necesare construirii Spitalului Metropolitan, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„A fost redactată Ordonanța de Urgență prin care Primăria Capitalei primește de la Guvern ultima suprafață de teren necesară construirii Spitalului Metropolitan.Urmează demararea în regim de urgență a studiului de prefezabilitate, prin intermediul căruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui Spital Metropolitan, modalitatea de achizitie publica: licitație sau concesiune, adică fonduri  proprii ale Municipalității sau atragerea unei investiții private”, a declarat Gabriela Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat în luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Șoseaua Pipera nr. 55, Sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Spitalul ar urma sa aiba aproximativ 1.200 de paturi. Proiectul noului Spital Metropolitan va avea în vedere realizarea de secții pentru care în București există deficit de paturi, respeciv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală.

 

Citiți și:

Trei turnuri vor fi construite in Capitala, intr-un mare proiect

15 mil. euro pentru extinderea unui sistem de colectare ape uzate

Un important spital, in pregatire pentru extindere

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus
Translate »