BERGERAT

Primul lot al Magistralei 6. 1 Mai – Otopeni, in licitatie

Un prim tronson al rețelei de metrou care face legătura între 1 Mai și Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost lansat astăzi în licitație de către Metrorex.

Astfel, contractul “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni) Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo” are o valoare estimată la peste 1,2 miliarde lei.

Durata contractului este de 4 ani.

Contractul va fi atribuit în cadrul unei licitații restrânse. Acesta are ca obiect execuţia structurilor staţiilor şi interstaţiilor (galerii şi tuneluri) de metrou, ceea ce va permite punerea în funcţiune a acestui tronson după dotarea sa completă.

Lotul 1.1 include construirea galeriei la staţia 1 Mai existentă, construirea stațiilor Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, stația Tokyo și galeria aferentă. Totodată, va fi construit și tunelul cuprins între stațiile 1 Mai – Tokyo. Pentru execuţia lucrărilor, este necesară proiectarea acestora de către antreprenorul desemnat.

Sursele de finanţare ale contractului sunt asigurate din sumele prevăzute pentru obiectivul Magistrala 6, respectiv buget de stat și fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

În legătură cu procesul de atribuire, Metrorex își rezervă dreptul ca, în cazul în care numărul candidaţilor selectaţi este mai mic de cinci, să poată anula procedura de licitaţie restrânsă sau să continue procedura de licitaţie restrânsă numai cu acei candidaţi care îndeplinesc criteriile solicitate, dacă există cel puţin un candidat care a îndeplinit criteriile de selecţie.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 aprilie 2019.

Încheierea contractului de achiziție este condiționată de obținerea aprobării Comisiei Europene pentru finanțare prin POIM a obiectivului de investiții. Emiterea ordinului de începere va fi condiționată de predarea amplasamentului, ulterior obținerii de către Metrorex S.A. a imobilelor / terenurilor din coridorul de expropriere.

 

 

 

Citiți și:

Construirea unui aparthotel cu 180 unitati va demara luna viitoare

Cu cat se scumpesc blocurile construite de stat

Cine va benefica de ajutoare de stat de peste 13 mil euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Un comentariu;

  1. Gheorghiu Mircea Cristian said:

    Sper sa nu fie pe reteta parteneriat public privat ca ne vor arde la buzunar.
    Peste tot unde s-a aplicat urmarea a fost catastrofala si neconstitutionala.
    Ma gandesc la unele taxe care in administrare privata s-au majorat de circa 300%.

Sus
Translate »