Oferte locuri de munca top

Proiecte de peste 5 mld euro, azi la Guvern

UPDATE

Proiectele de investitii mentionate in articol au fost votate de catre Guvern pe data de 4 noiembrie 2019.

 

 

 

Opt mari investiții se află pe agenda ședinței de astăzi a Guvernului. Proiectele au o valoare ce depășește 5 miliarde de euro, echivalentul a peste 24 miliarde de lei. Planurile de investiții cuprind construirea unui nou spital, modernizarea mai multor cazărmi, precum și extinderea a două porturi.

Așadar, Guvernul vrea să aprobe astăzi următoarele proiecte:

* Spitalul Regional de Urgenţă Craiova

Proiectul pentru viitorul Spital Regional de Urgență al municipiului Craiova prevede construirea unui ansamblu cu două clădiri separate, conform indicatorilor tehnico economici prevăzuți în proiectul de Hotărâre a Guvernului. Acesta va fi amplasat pe strada Teilor nr. 121 și 121A (tarla 18, parcela 162 si 164), județul Dolj.

Valoarea estimată a investiției este de peste 600 milioane de euro, echivalentul a 2,8 miliarde lei.
* Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu

Investiția presupune dezvoltarea infrastructurii Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu. Aceasta este situată pe str. Tudor Vladimirescu nr. 1, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Valoarea totală a investiției este de 12.173.337 mii lei, TVA inclus, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj se ridică la 7.339.398 mii lei.
* Punct control şi căi de acces în cazarma 727 Borcea

Prin proiect se propune realizarea în zona administrativă și socială a unui nou punct de control care să asigure în condiții optime securitatea obiectivului militar, extinderea căilor de circulație din incintă și asigurarea unor spații de parcare. Amplasamentul este situat în extravilanul comunei Borcea, județul Călărași.

Valoarea totală a investiției este de 50.871 mii lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrarilor de constructii si montaj este de 40.414 mii lei.

* Realizare pavilioane noi – centru instruire, magazii, şoproane şi cazarma 525 Focşani

Acest proiect presupune demolarea a două pavilioane care nu mai corespund din punct de vedere tehnic și amenajarea a două paviolioane noi: un centru de instruire, o remiză auto și magazie depozitare, precum și trei șoproane pentru adăpostire tehncă.

Valoarea investiției se ridică la 51.935 mii lei.

* Lucrări de intervenţie la pavilionul A din cazarma 901 Timişoara

Lucrările plănuite cuprind consolidarea și modernizarea pavilionului A, reabilitarea racordurilor la utilitățile aferente, dar și reabilitarea rețelelor exterioare.

Valoarea proiectului este de 48.770 mii lei.

* Corp învăţământ – cazare şi bazin de antrenamente
Cu o investiție de aproape 10 milioane de euro va fi realizat un nou sediu de învățământ, ce va fi deținut de către Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – Cerovan. În acest nou sediu va funcționa un centru de pregătire al statului.

Valoarea totală a investiției este de 46.202 mii lei, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 32.307 mii lei.
* Modernizare şi extindere capacitate de operare în portul Ovidiu

Prin proiect este propusă modernizarea Portului Ovidiu, amplasat pe malul drept al Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari. Astfel, va fi modernizată infrastructura portului existent (pe malul drept), dar și dezvoltarea unei noi zone portuare pe malul stâng al Canalului Poarta Albă – Midia Năvodari, zona care va fi destinată operării produselor agricole.
Valoarea investiției este de  70.781.612 lei, inclusiv TVA.

* Modernizare şi extindere capacitate de operare în portul Medgidia

Este prevăzut pentru modernizare și Portul Medgidia, amplasat la km 37+410 (27+000 navigabil) pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Proiectul prevede reabilitarea/modernizarea infrastructurilor existente, astfel încât Portul Medgidia să poată fi exploatat în condiții optime și de siguranță.
Valoarea investiției este 102.315.784 lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj ajunge la 84,3 milioane de lei.

 

Pentru mai multe detalii legate de aceste proiecte, citiți și:

Circa 26 mld euro pentru o zona operationala militara

Lucrari de peste 18 mil euro pentru unitati militare

Peste 600 mil euro pentru un nou spital din tara

Trei porturi vor fi modernizate cu circa 60 mil euro

Cu 10 mil euro va fi realizat un nou sediu de invatamant

 

 

 

Citiți și:

Langa Bucuresti vor fi construite 9 hale, oferite spre vanzare

Un constructor va dezvolta blocuri cu peste 32 mii mp scd

Teren de circa 6,5 ha, pregatit pentru construirea de case

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

 

 

Sus
Translate »