Oferte locuri de munca top

Proiecte de peste 620 mil euro in Bucuresti

Investitii in serviciile publice, consolidari si in domeniul sanatatii sunt planuite sa fie facute in Capitala. Acestea vor fi asigurate prin Bugetul Primariei Capitalei.

Anul acesta bugetul PMB are un total de 621 milioane euro pentru mai multe tipuri de investitii, dintre care 38 milioane euro pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, 85 milioane pentru domeniul sanatatii si 60 de milioane pentru diverse investitii.

Consolidari

Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic a solicitat pentru anul 2019 un buget de aproximativ 38 de milioane de euro pentru continuarea programului de consolidare demarat in anii trecuti, care include in prezent 195 de cladiri din cele 349 de cladiri incadrate in clasa I de Risc Seismic.

Din iulie 2017 și până în prezent au fost întreprinse acțiuni în ceea ce privește peste jumătate dintre imobilele aflate în acest moment pe lista clădirilor cu risc seismic, la categoria RS I, dupa cum urmeaza:

  • In 100 de imobile – au fost executate lucrările de punere în siguranță, iar o parte dintre imobile au intrat deja în procesul de consolidare și restaurare (10 clădiri + alte 4 urmează să intre în lucru). Toate sunt în zone protejate, iar majoritatea sunt monumente istorice.
  • 46 de imobile (100.000 de metri pătrați) – sunt în acest moment în stadiul de revizuire a proiectelor tehnice, reproiectare, realizare a expertizelor tehnice sau a DALI. (Contractele au fost atribuite către Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București și Trustul de Clădiri Metropolitane București).
  • Alte 11 imobile – au trecut de la Direcția Generala de Investiții la Administratia Cladirilor cu Risc Seismic. (Contractele au fost obținute de societăți private, însă lucrările au fost blocate ani la rând de revendicări financiare și de amânări. În acest moment contractele au fost reziliate, iar lucrările vor fi predate către Compania Municipală Consolidări București).
  • 38 de imobile – proprietarii persoane fizice au fost autorizați de către PMB pentru a realiza lucrările de consolidare cu forțe proprii.

In total, 195 de clădiri încadrate în categoria RS I sunt în proces de consolidare, peste jumătate dintre cele 349 de clădiri încadrate la RS1.

De asemenea, bugetul este necesar pentru demararea lucrărilor de reabilitare a fațadelor, potrivit regulamentului aprobat in anul 2018. Sume importante sunt necesare si pentru continuarea achiziției de pe piața liberă a cel putin 100 de apartamente de necesitate. In prezent, toate cele 128 de apartamente situate in Blocurile Gemene din Piata Natiunilor Unite sunt ocupate.

Totodata bugetul va asigura și finalizarea lucrărilor in cazul imobilelor unde procesul de consolidare este intr-un stadiu avansat de execuție.

85 de milioane de euro pentru sanatate

Se vor realiza investitii pentru toate spitalele aflate in subordine, dintre care exemplificam:

  • Construire Ambulatoriu Spital de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”;
  • Reabilitare Bloc Operator Chirurgie pentru  Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”;
  • Reconstructia, reamenajarea, modernizarea si echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie „Foisor” (finalizarea proiectului, prin executia lucrarilor la Corpul A si a parcarii subterane a Spitalului);
  • “Extinderea – Modernizarea si Echiparea Spitalului Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu” (dotarea sectiilor nou infiintate);
  • Modernizare-supraetajare si reamenajare Corp C2-Centrul Clinic de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia – finalizare proiect;
  • Achizitie imobile pentru Reteaua Metropolitana de centre pentru sanatatea femeii „Sfanta Agatha”.

De asemenea, vor fi demarate procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate a Spitalului Metropolitan cu funcţii complementare, Centru de Excelenţă, Campus Universitar. In acest sens, intr-o prima etapa, in bugetul pentru anul 2019, a fost prevazuta suma de 2,5 milioane euro.

Investitii – 60 milioane euro

Directia Generala Investitii are in derulare o serie de proiecte importante demarate in anii anteriori, precum si proiecte la care au fost finalizate proiectele tehnice, urmand ca in cursul anului 2019, sa fie atribuite si demarate contractele de executie.

Printre acestea mentionam:

Proiecte in derulare

  • Modernizare Patinoar Flamaropol – bugetul alocat pentru continuarea lucrarilor este de aproximativ 6 milioane de euro.
  • Modernizare si reabilitare imobil Regina Elisabeta nr. 29-31 –  lucrarile sunt in desfasurare, necesarul pe anul 2019 fiind de 4,2 milioane euro;
  • Restaurare si punere in valoare Palatul Voievodal Curtea Veche; necesarul este de 3 milioane euro;
  • Achizitie 177 apartamente pentru cadre medicale; necesar – 20 de milioane de euro;
  • Realizarea pistelor de biciclete in zona centrala a Municipiului Bucuresti;
  • Sunt in executie un numar de 6 Sali de sport (in sectorul 3);
  • Alte 5 sali de sport  (sectorul 6)au proiectele tehnice in faza de finalizare; dupa finalizarea acestora se va putea demara procedura de atribuire a lucrarilor de executie. Suma totala necesara pentru realizarea celor 11 sali de sport este de aproximativ 10 milioane de euro.

Proiecte noi

  • 17 policlinici – realizare expertize tehnice si documentatii de avizare a lucrarilor de interventie;
  • 4 gradinite in sectorul 2 – stadiu de proiectare si executie;
  • 5 after-school in sectorul 5 – proiectare si executie;
  • realizare SF si PUZ in vederea demararii proiectarii si executiei lucrarilor  la viitoarea Sala Multifunctionala din incinta complexului Sportiv Lia Manoliu;
  • Reabilitare si modernizare teatre (Centrul Cultural Lumina, Teatru Mic, Teatru F. Mic, Teatrul Bulandra).

Servicii Publice

Printre lucrarile de investitii in serviciile publice amintim:

  • Continuarea lucrarilor la cartierul Henri Coanda „Realizarea rețelelor publice de alimentare cu apa, canalizare, iluminat public, precum și a drumurilor aferente Ansamblului de locuințe „Henri Coanda” lot 1 și 2 – lucrări în continuare” – 10,6 milioane de euro;
  • Lucrări de investiții ale Radet, reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului București (șapte obiective însumând o lungime de traseu de 31,62 km), modernizare centrala termica Amzei – aproximativ 21 de milioane de euro.

De asemenea, pentru asigurarea serviciului de iluminat public din Municipiul București vor fi alocate 19 milioane de euro iar pentru programul unitar de acţiune de combatere a vectorilor şobolani şi ţânţari – 4,4 milioane de euro.

Subliniem faptul ca subventia RADET (diferența de preț la energia termică furnizată populației) – este de 170 de milioane de euro.

 

 

Citiți și:

Un dezvoltator rezidential pregateste doua proiecte logistice

Noi autorizatii obtinute in cadrul unui proiect cu 100 case

Cine si cu cat va proiecta un mare centru de agrement

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

 

 

Sus