Oferte locuri de munca top

Proiectele de investitii publice propuse in bugetul anului 2021

În vederea includerii în proiectul de buget pentru anul 2021 a proiectelor de investiții cu cele mai ridicate beneficii economice şi sociale, Ministerul Finanțelor a prezentat Guvernului, spre aprobare, lista proiectelor de investiții publice semnificative prioritizate.

Ministerul Finanțelor Publice a întocmit această listă în urma analizării și verificării datelor transmise de ordonatorii principali de credite. Aceștia au transmis date privind valoarea actualizată a proiectelor de investiții publice semnificative prioritizate, restul de finanțat și stadiul fizic și valoric corespunzător implementării acestora, termenele de finalizare, inclusiv indicatorii de performanță economică aferenți proiectelor de investiții publice, respectiv VENA (valoarea economică netă actualizată) și RIRE (rata internă de rentabilitate economică).

Astfel, 9 ordonatori principali de credite au transmis informații cu privire la 160 de proiecte de investiții publice semnificative, cu o valoare actualizată totală de peste 216 miliarde lei și un rest de finanțat pentru finalizarea acestora de circa 147 miliarde lei.

Dintre acestea, 17 proiecte sunt proiecte noi, o parte din acestea sunt introduse în Programul de Investiții Publice (PIP) pentru anul 2020, iar celelalte urmează să fie introduse în PIP în anul 2021. Restul de 143 proiecte sunt proiecte în continuare, din care 47 proiecte au lucrările de execuție finalizate, iar 96 proiecte sunt în implementare.

Ca număr de proiecte de investiții publice semnificative gestionate, Ministerul Transporturilor, se situează pe primul loc cu un număr de 130 proiecte, cu o valoare actualizată totală de peste 197 miliarde lei și un rest de finanțat până la finalizarea acestora de circa 131 miliarde lei.

Dintre acestea,  11 proiecte sunt noi, cu o valoare actualizată totală de 6,15 miliarde lei, iar 119 proiecte sunt în continuare, din care 73 proiecte sunt în implementare, iar 46 proiecte sunt finalizate.

Ministerul Lucrărilor Publice gestionează un număr de 7 proiecte, cu o valoare actualizată totală de peste 1,38 miliarde lei și un rest de finanțat până la finalizarea acestora de 966 milioane lei, din care 1 proiect nou și 6 proiecte în implementare.

 

Descarcati aici lista proiectelor

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »