Oferte locuri de munca top

Promisiuni de noi autostrazi

Nevoia construcției autostrãzii Belgrad – Timișoara, un deziderat major pentru România și Serbia, a fost discutată de Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice și prim-ministrul Serbiei, dna Ana Brnab cu ocazia reuniunii de la Sarajevo a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.

„Această arteră va crește calitatea vieții românilor şi a sârbilor. De asemenea, pe lângă beneficiile consistente pentru dezvoltarea economicã a celor două țări, această inițiativă va reprezenta şi un pas important în procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

În perioada urmãtoare, miniștrii de resort ai finanțelor și transporturilor din România și Serbia se vor întâlni pentru a discuta detaliile construcției autostrăzii Belgrad – Timișoara.

Moldova va avea autostrada

Contractul ce vizează reactualizarea studiului de fezabilitate a unui segment din Autostrada A8, cunoscută şi ca Autostrada Marii Uniri, respectiv, pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ a fost semnat la Iași de directorul general CNAIR, Narcis  Neaga și reprezentanții firmei Ingineria EspecializadaObra Civil Industrial, din Spania în prezența Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Valoarea estimată a contractului a fost de 17,6 milioane de lei, iar procedura de atribuire nu a fost contestată.

„Procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate, a fost lansată licitaţia pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a făcut până pe 3 aprilie. Iată că suntem aici, în faţa dumneavoastră, pe 9 mai, să semnăm contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. (…) Am înţeles foarte bine mesajul pe care românii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales pe partea Moldovei, am înţeles că acolo unde avem de construit trebuie să accelerăm şi stau ‘călare’ pe constructor să văd că finalizează lucrările. CNAIR se mişcă într-un ritm foarte alert, pentru că au înţelesşifuncţionarii de acolo că nu mai pot întârzia să evalueze la infinit aceste obiective (…)

După semnarea contractului, voi avea o discuţie (…) să vedem cum putem scurta cât mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul că pe partea noastră, noi ne facem treaba, dar ştiţi foarte bine că suntem condiţionaţişi de acordul de mediu, care trebuie să parcurgă o procedură destul de vastă pentru a fi obţinut”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Construcţia tronsoanelor Târgu Mureş – Târgu NeamţşiIaşi – Ungheni (Republica Moldova) se va realiza prin accesarea de fonduri europene, urmând ca tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi să fie construit prin parteneriat public-privat.

 

 

 

Citiți și:

A fost autorizata construirea a 280 de apartamente in Capitala

Complex rezidential, in continuarea unui proiect de birouri

Nou proiect rezidential al unor importanti oameni de afaceri romani

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus
Translate »