Oferte locuri de munca top

Protectie sociala a muncitorilor din constructii si pentru vremea rea din zilele acestea

Întrucât pe anumite șantiere nu se poate lucra zilele acestea din cauza vremii nefavorabile, pot să beneficieze de protecție socială angajații firmelor de construcții membre ale Casei Sociale a Constructorilor.

Această protecție socială permite firmelor să își păstreze angajații pentru a putea executa lucrările la proiectele de investiții.

În ceea ce privește perioada cu vreme rea din luna martie pentru care poate fi solicitată protecția socială, Cristian Ștefănescu, director general al Casei Sociale a Constructorilor, ne-a spus că: ”perioada de acordare a indemnizațiilor salariaților (protecție socială) este de maxim 90 de zile în intervalul 1 noiembrie – 31 martie și se acordă proporțional cu perioada de întrerupere a activității. Deci, fiecare firmă membră a CSC își stabilește perioada de acordare a protecției cu respectarea prevederilor legale menționate.”

Firmele membre nu trebuie să prezinte nici un fel de dovadă că angajații nu au putut lucra din cauza vremii nefavorabile pentru ca CSC să le facă plățile.

Solicitările de plată către CSC pot fi făcute în luna următoare aferente perioadei de întrerupere a activității.

Chiar dacă firmele au mai beneficiat și până în luna martie de plăți aferente acestei ierni tot mai pot solicita indemnizații pentru angajații lor pentru zilele cu vreme rea din prezent. Bineînțeles, aceasta dacă sunt respectate condițiile celor 90 de zile și dacă mai au fonduri disponibile pentru protecție.

Fondul de protecție socială se constituite din:

–  contribuţia beneficiarilor de investiţii o cotă de 0,5% din valoarea devizului de construcţii, cu corespondent în devizul general al lucrării (conform H.G. nr. 907/2016), cotă datorată de toţi beneficiarii de investiţii, indiferent de sursa de finanţare şi de forma de proprietate.

– contribuţia societăţii membre CSC reprezentând 1,5% din valoarea producţiei de construcţii, realizată şi încasată de la beneficiar pentru societăţile din construcții, respectiv din valoarea producţiei-marfă vândute şi încasate, pentru producătorii de materiale de construcţii, fără corespondent în devizul lucrării

– contribuţia lunară a salariaţilor reprezentând 1% din salariul de bază brut (fără sporuri) .

 

 

 

Citiți și:

Proiect de construire a unei hale de productie, cu peste 5.800 mp scd

Peste 15 mil euro pentru construirea unui centru medical

Peste 20 mil euro, pentru două proiecte sportive

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

 

Sus