Heidelberg Cement

PS4 vrea sa se asocieze cu Metrorex pentru o noua statie de metrou

Prelungirea liniei de metrou cu o nouă stație în Berceni este de natură să crească valoarea terenurilor din zona respectivă. Acestea devin mai atractive pentru dezvoltatorii imobiliari interesați să ridice acolo ansambluri rezidențiale, știut fiind faptul că oamenii doresc să locuiască în zone cu acces facil la mijloacele de transport în comun.

Primăria Sectorului 4 vrea să se asocieze cu Societatea de Transport Metroul București ”Metrorex” SA, în vederea realizării în comun a proiectului de utilitate publică privind edificarea unei stații de metrou la niveI suprateran, situată între Stația de Metrou Berceni și Șoseaua de Centură.

În vederea stabilirii condițiilor asocierii, respectiv a drepturilor şi obligațiilor părților, vor fi necesare consultări şi studii de specialitate efectuate de persoane autorizate, pentru identificarea unei modalități de punere în circulatie a acestei căi de rulare împreună cu toată infrastructura aferentă ei, astfel încât și aceasta să deservească transportul de persoane.

De asemenea, în funcție de detaliile tehnice şi documentația ce se va întocmi, va rezulta şi infrastructura adiacentă (elemente de siguranțä, automatizări etc.), valoarea totală a investiției, amplasamentul exact şi soluțiile tehnice pentru a asigura transportul de persoane în condiții de siguranță, conform normativelor în vigoare.

Aceste detalii tehnice vor face subiectul unor studii tehnice şi consultări între reprezentanții Metrorex şi cei ai Sectorului 4, în urmă cărora se va asigura cadrul legal necesar pentru a stabili condițiile asocierii şi a încheia protocolul de asociere dintre părți.

 

 

Citiți și:

Viitor mare centru comercial, in apropierea Bucurestiului

Teren pentru construirea a 200 apartamente in Capitala, de vanzare

Continua lansarea de noi proiecte rezidentiale, desi scade cererea

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus
Translate »