Oferte locuri de munca top

Reabilitare dupa trucarea unor licitatii

Operatorul economic care a comis o abatere profesională gravă va putea să-și reabiliteze credibilitatea, chiar și după ce a fost sancționat pentru participarea la o înțelegere de tip cartel vizând trucarea de licitații.

În acest sens, ANAP și Consiliul Concurenței au stabilit recent modul de reabilitare a companiilor în cauză.

Astfel, operatorul economic poate prezenta autorității contractante decizii emise de Consiliul Concurenței în ultimii 3 ani care dovedesc că a colaborat cu instituția prin aplicarea la politica de clemență și/sau recunoaștere a faptei anticoncurențiale. De asemenea, acesta va mai prezenta dovezi privind elaborarea și implementarea unui program de conformare cu legislația din domeniul concurenței, în concordanță cu Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență.

La rândul lor, autoritățile contractante evaluează măsurile luate de operatorul economic în cauză și dovezile în susținerea acestora. Vor fi luate în considerare gravitatea și circumstanțele particulare ale abaterii, iar atunci când consideră necesar, autoritățile contractante pot solicita sprijinul Consiliului Concurenței în scopul finalizării rezultatului evaluării dovezilor. Demersul va facilita transmiterea către operatorul economic a motivelor care au condus la luarea deciziei de excludere a acestuia din procedura de atribuire.

Totodată, Consiliul Concurenței va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată (blacklist) care va cuprinde denumirea operatorilor economici implicați în investigații privind trucarea de licitații, deciziile de sancționare din ultimii 3 ani, precum și mențiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea națională de concurență.

 

Descărcați aici Opinia Comună ANAP – Consiliul Concurenței

 

 

 

 

Citiți și:

Doua faze de dezvoltare a unui amplu ansamblu din Bucuresti, autorizate

Proiect de peste 16 mii mp spatii de depozitare

Viitor centru comercial in provincie, cu 7 mii mp sc

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »