Oferte locuri de munca top

Refacerea digurilor din Mamaia Sud începe în septembrie

Mamaia_Beach_(September_2013)Cinci proiecte care vizează reabilitarea plajelor de la malul Mării Negre sunt în derulare sub coordonarea Ministerului Mediului. Acestea se află în diverse stadii de execuţie şi au dată de finalizare 30 octombrie 2015.

În contractele aflate în desfăşurare sunt incluse:

– reabilitarea şi extinderea digurilor/digurilor sparge-val existente,

– realizarea de diguri sparge-val noi emerse şi submerse,

– extinderea plajelor prin înnisipare.

Pentru zona Mamaia Sud activitatea de înnisipare va începe în septembrie, însă antreprenorul Porr Bau GmbH – Franco Giuseppe SRL – Dinamica SRL nu a identificat până acum o sursă de nisip.

Lucrările la diguri nu au început în această zonă însă constructorul a contractat o încărcătura de 6.000 de tone de piatră din Cariera Sitorman ce va fi depozitată în portul Midia, potrivit răspunsului dat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor la o întrebare a deputatului PNL, Mihai Tararache.

În zona Tomis Nord digul submers este executat în proporţie de 100% iar lucrările se desfăşoară conform programului, toate structurile din piatră urmând a fi finalizate până la 15 septembrie. Situaţia este similară şi pentru zonele Tomis Centru şi Tomis Sud.

Lotul al cincilea Eforie Nord este finalizat, mai puţin partea de înnisipare a plajelor. Lucrările sunt executate de antreprenorul Van Oord – SCTB.

Demersul de înnisipare pentru extinderea plajelor va fi efectuat după încheierea sezonului estival. Constructorii au deja toate avizele necesare începerii lucrărilor.

“În data de 19 iunie 2015 au fost inspectate şantierele de lucrări aferente fiecărui lot în parte, încheindu-se minute prin care s-au stabilit sarcini şi termene atât pentru antreprenor, cât şi pentru Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în calitatea acesteia de beneficiar”, se arată în răspunsul semnat de ministrul Graţiela-Leocadia Gavrilescu.

Scopul programelor de reabilitare a plajelor este de a oferi un sistem de producţie costieră, care să reducă riscurile de eroziune şi eventualele inundaţii.

Sus