Oferte locuri de munca top

Regulament nou pentru certificarea expertilor in diguri de aparare

Organizarea și certificarea corpurilor de experți pentru evaluarea stării de siguranță în exploatare a digurilor de apărare împotriva inundațiilor se va face după un nou regulament. Găsiți mai jos atașat proiectul acestui regulament.

Pentru obținerea certificatului de expert se pot înscrie persoanele fizice, absolvenți de învățământ superior tehnic de specialitate, care au atestat de expert tehnic și/sau verificator de proiecte, eliberate de autoritatea publică centrală din domeniul lucrăilor publice, într-unul din domeniile de exigență A7 (rezistență și stabilitate la solicitări statice, dinamice, inclusiv la cele seismice pentru construcții și amenajări hidrotehnice) și B5 (siguranța în exploatare pentru construcții și amenajări hidrotehnice), A9, B7 și cel puțin 10 ani de activitate în domeniul proiectării, execuției, urmăririi comportării sau exploatării digurilor.

Certificarea experților se desfășoară pe bază de analiză de dosar de activitate și calificare profesională și prin susținerea unui interviu de către candidați.

Înainte de data interviului, Comisia de certificare se întrunește într-o ședință de lucru, iar în urma verificării dosarelor de activitate și calificare profesională ale candidaților, poate decide admiterea pentru susținerea interviului în vederea obținerii certificatului de expert. Totodată, după caz, Comisia poate solicita completări sau clarificări la dosar, precum poate respinge dosarul.

Actul normativ mai precizează că tariful pentru verificarea dosarului de activitate și calificare profesională este de 200 lei. Tariful pentru eliberarea certificatului de expert este de 300 de lei, în timp ce tariful pentru prelungirea valabilității certificatului de expert este de 300 de lei.

Totuși, tarifele prevăzute vor fi actualizate periodic, în raport cu rata inflației, prin Ordin al conducătorului autorității publice centrale din domeniul apelor.

Componența comisiei de certificare nominală este numită prin Ordin al conducătorului autorității publice centrale din domeniul apelor.

Componența comisiei de certificare este următoarea:
* Un președinte – reprezentantul conducerii autorității publice centrale din domeniul apelor, care coordonează activitatea din acest domeniu;
* Un vicepreședinte – directorul cu atribuții în domeniul siguranței construcțiilor hidrotehnice din cadrul direcției tehnice de specialitate a autorității publice centrale din domeniul apelor;
* Membri – un reprezentant al autorității publice centrale din domeniul apelor și patru reprezentanți din învățământul tehnic superior de specialitate;
* Trei membri supleanți, asigurând aceeași reprezentare cu cea menționată deasupra, care îi înlocuiesc pe membrii comsiei care nu pot participa la ședințele de certificare.

Noul Regulament privind organizarea și certificarea corpurilor de experți pentru evaluarea stării de siguranță în exploatare a digurilor de apărare împotriva inundațiilor a fost lansat în dezbatere publică, până la data de 13 august.  Puteti trimite transmite opinii/propuneri/sugestii pe adresa de e-mail: directiainundatii@gmail.com, persoană de contact: Altan Abdulamit, Director adj. – Direcţia Managementul Riscului la inundaţii şi Siguranţa Barajelor, e-mail: altan.abdulamit@map.gov.ro, tel/ fax: 0213116060.

 

Descarcă aici proiectul de Regulament

 

 

 

 

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus