ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Risc major pentru castigatorii licitatiilor publice

Modificările aduse legislației privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020 intră în vigoare luna acesta, fiind publicate ieri în Monitorul Oficial.

Astfel, autoritățile de management vor putea încheia contracte de execuție a lucrărilor pentru care nu au asigurată finanțare. În cazul în care nu obțin finanțare contractele se desfiinţează retroactiv, ca şi când nici n-ar fi existat.

Noul articol de lege stipulează: “Autoritățile de management pot încheia/emite contracte/decizii/ordine de finanțare cu clauză rezolutorie, de a cărei îndeplinire va depinde finanțarea proiectelor respective.“

O clauză este rezolutorie atunci când îndeplinirea ei determină desfiinţarea obligaţiei.

De asemenea, un alt nou articol prevede că ordonatorii de credite pot lansa proceduri de achiziție publică cu clauză suspensivă în baza fondurilor cuprinse în bugete proprii.

Contractele rezultate în urma aplicării procedurilor de achiziție cu clauza suspensivă vor fi semnate numai după îndeplinirea clauzei rezolutorii, prevăzută în contractul de finanțare încheiat cu autoritatea de management.

Ordonatorii de credite trebuie să se asigure că valabilitatea ofertelor tehnice și financiare aferente procedurilor de achiziție publică cu clauză suspensivă acoperă cel puțin durata estimată până la îndeplinirea clauzei rezolutorii din contractul de finanțare încheiat cu autoritatea de management.

În cazul în care clauza rezolutorie nu este îndeplinită, beneficiarii pot semna contractele aferente procedurilor de achiziție publică lansate cu clauză suspensivă numai dacă se identifică o altă sursă de finanțare.

Descărcați aici legea 11/2018:

 

 

 

 

Citiți și:

Viitor depozit logistic pentru un mare grup farmaceutic

Proiectul de construire a sase blocuri va demara curand

O mare retea de supermarketuri se va mari cu inca o unitate

Un spital municipal va fi reabilitat cu peste 23 mil lei

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »