Oferte locuri de munca top

Salariile in constructii continua sa creasca

Sezonul de vară a adus creșterea salariului mediu net al constructorilor. Aceștia au câștigat în luna iulie a acestui an cu circa 6% mai mult față de aceeași lună a anului trecut.

Astfel, potrivit celor mai recente date de la Institutul Național de Statistică, în luna iulie a acestui an salariul mediu net în construcții a fost de 3.181 lei. Spre comparație, salariul mediu net în aceeași lună a anului trecut a fost de 3.010 lei.

În același timp, salariul mediu brut în construcții a fost de 4.229 lei în iulie anul acesta, mai mare cu aproape 4% față de cel din luna iulie 2019.

Ritmul de creștere a salariilor din construcții a fost mai încet față de cel înregistrat la nivel național. Astfel, la nivelul întregii economii, câştigul salarial mediu nominal brut a fost în iulie de 5.468 lei, iar cel net a fost de 3.372 lei. Creșterile au fost de 7,4%, respectiv 8% față de luna iulie a anului trecut.

Creşterea câştigului salarial mediu net per economie s-au datorat disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie din unele activităţi economice (alimentație publică, de exemplu).

De asemenea, sectorul bugetar a fost mai puțin afectat de pandemie. În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învăţământ (+7,7%), administraţie publică (+2,3%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (+2,2%), în principal ca urmare a acordării biletelor de valoare (tichete de vacanţă).

În luna iulie a acestui an, în activităţile din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a crescut faţă de luna precedentă ca urmare a reluării activităţii anumitor agenţi economici, prin continuarea aplicării măsurilor de relaxare, a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte) ori a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale, de vacanţă, al 13-lea salariu ori pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

 

 

 

Citiți și:

Viitor ansamblu industrial, pe o fosta platforma chimica

Doua etape ale unui ansamblu rezidential, autorizate

Amplu ansamblu multifunctional din Capitala, in autorizare

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »