Oferte locuri de munca top

Standarde de Cost pentru cladiri civile, proiect nou

Proiectul privind Standardele de cost pentru clădiri civile a fost actualizat, după ce în luna noiembrie acestea au mai făcut obiectul unui proiect publicat de Ministerul Dezvoltării.

Standardele de cost pentru clădiri civile (proiect atasat) reprezintă primul din cele 7 loturi de standarde pentru care  Ministerul Dezvoltării derulează procedurile în vederea atribuirii prin licitație a lucrărilor de întocmire. Cele 7 standarde de cost vizează: clădiri civile, săli de sport, sisteme centralizate de alimentare cu apă în mediul rural, sisteme centralizate de canalizare și epurare a apelor în mediul rural, drumuri comunale, drumuri județene și reabilitarea termică a clădirilor civile.

Standardele de cost se adresează beneficiarilor/ investitorilor/ proprietarilor / administratorilor de clădiri, proiectanţilor, executanţilor de lucrări de construcţii/ instalaţii, precum şi autorităţilor administraţiei publice locale
Standardele de cost vizează obiective de investiții, derulate din fonduri publice prin programele Ministerului Dezvoltării (Programul National de Dezvoltare Locala, Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, programe de constructii de locuinte si programe de reabilitare termica) și pentru care se înregistrează un număr mare de solicitări de finanțare.
Lotul I cuprinde standardele de cost pentru clădiri civile. Acestea au fost elaborate  de Dat Constructive SRL.

Standardele de cost pentru clădiri civile includ:

* Standarde de cost SCOST-01 Clădiri administrative

* Standarde de cost SCOST-02 Clădiri pentru învățământ

* Standarde de cost SCOST-03 Clădiri rezidențiale

* Standarde de cost SCOST-04 Clădiri centre culturale

Aceste standarde de cost constituie documente de referinţă, cu rol de ghidare în promovarea obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
Standardul de cost se referă la cheltuielile cuprinse în cap. 4 „Cheltuieli pentru investiţia de bază” din Metodologia privind elaborarea devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul cadru ale documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.

 

Descărcați aici proiectul actualizat al standardelor de cost pentru clădiri civile:

https://we.tl/YRdHQ2FcZx

Fișierul poate fi descărcat până pe data de 27 februarie 2018.
Citiți și:

Cu peste 38 mil euro un municipiu isi va reconfigura spatiile publice

Un teren de 25 mii mp, din nord-vestul Bucurestiului, va fi scos la vanzare

Planul lucrarilor pe drumurile dintr-un judet

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Un comentariu;

  1. Broantes said:

    Oare si catedraka mantuirii neamului plescar,manelist si stupid o fi cladire civila?

Sus
Translate »