Oferte locuri de munca top

Tot ce a adus OUG 100/2016 se va anula !

Dacă senatorii au încercat să amputeze OUG 100/2016 privind urbanismul, deputații au rezolvat-o cu totul. Ei vor nici mai mult nici mai puțin decât anularea integrală a prevederilor acestei ordonanțe intrată în vigoare pe 27 decembrie anul trecut.

Membrii Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților  au hotărât cu majoritate de voturi (6 voturi împotrivă), să supună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de Lege sus-menționat cu amendamente admise prezentate în Anexa ce face parte integrantă din prezentul raport.

Iar “amendamentele admise” constau în modificare in titlul proiectului din LEGE privind aprobarea în Lege privind respingere Ordonanței de urgență a Guvernului nr.100/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, precum și a Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Motivarea dată de deputații pentru anularea OUG 100/2016 este:

„Urmare examinării proiectului de lege depus de Guvern, a formei adoptate de Senat, ca primă Cameră sesizată și a amendamentelor înregistrate la Camera Deputaților, atât membrii Comisiei, cât și reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene au constatat că modificările ce urmau a fi făcute de către Camera Deputaților față de forma adoptată la Senat sunt de natură a imprima deosebiri majore de conținut juridic, precum și o configurație deosebită, semnificativ diferită față de cea a proiectului de lege, astfel legea ce urma a fi adoptată nu ar mai fi păstrat obiectul de reglementare al proiectului de lege inițial”.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în ședința din 20 februarie 2017.

Camera Deputaţilor este Cameră decizională în acest caz.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, precum și a Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, urmărindu-se sprijinirea dezvoltării investițiilor, reducerea mecanismelor de dezvoltare necontrolată a localităților, precum și eliminarea disfuncționalităților existente la nivelul autorităților administrației publice responsabile cu autorizarea construcțiilor.

Comisia a examinat proiectul de lege în şedinţa din 15 martie 2017.

La lucrările comisiei au fost prezenţi 24 deputaţi, din totalul de 25 membri ai comisiei.

La dezbaterile care au avut loc a participat, în conformitate cu prevederile art.55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, doamna Sirma Caraman – secretar de stat, în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului are printre membrii său și pe Liviu Dragnea (PSD) și Nicușor Dan (USR).

În prezent, componența acestei Comisii arată astfel:

* Cristian Buican (grup parlamentar PNL) – președinte;

* Călin Ion (PSD) – vicepreședinte;

* Cosma Botond (UDMR) – vicepreședinte;

* Cătălin-Ioan Nechifor (PSD) – vicepreședinte;

* Simona Bucura-Oprescu (PSD) – secretar;

* Angelica Fădor (PNL) – secretar;

*Avram Constantin (ALDE), Benga Tudor-Vlad (USR), Bozianu Nicoleta-Cătălina (PMP), Chiriac Viorel (PSD), Csokany Petronela-Mihaela (Minorități), Dan Nicușor Daniel (USR), Floroiu Ionel (PSD), Iacomi Iulian (PSD), Marica Petru-Sorin (PSD), Mușoiu Ștefan (PSD), Palăr Ionel (PNL), Popescu Mariana-Venera (Minorități), Roman Florin-Claudiu (PNL), Seres Denes (UDMR), Șovăială Constantin (PNL), Ștefan Corneliu (PSD), Trușcă Constantin (PSD), Ursu Răzvan Ion (PSD).

Descarca de aici raportul comisiei

 

 

 

 

 

 

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

2 Comentarii

  1. TROFIN GABRIELA said:

    Cine a facut aceasta ordonanta sa-mi spuna cine plateste proiectele taranilor in faza PT ,cand si pt un amarat de DTAC,abia au bani,.!!?….cum pot sa faca legi, oameni care nu cunosc sItuatia de pe teren din judete si care nu stiu ca nu se pot tarifa …..ce cuvant pompos …munca ,pt o casuta sau anexa….pt ca nu exista in Monitor si totul e pe tocmeala..??..de ce se refuza tarifarea oficiala in Monitor a muncii de arhitecti…si ingineri ….?.!domnilor care traiti din bani publici …..intrebati-i pe arhitectii si inginerii din provincie care fac lucrari cu particularii …nu cu statul sau cu fondurile UE, …..ce tarife pot pretinde si cum sa faca Proiecte Tehnice pt MLPAT …..,daca nu se plateste munca….?.,

  2. Daniel D. said:

    Ordonanța data de un guvern zis de tehnocrați.. lucrări publice cu ministru de profesie sociolog, care mărește birocrata în acest domeniu, și ca de obicei probabil satisface interesele anumitor persoane politice. Bine ca a plecat Ciolos cu guvernul lui.
    Vedeți birocratia creata la I.S.C., cite acte, timpi de așteptare si atitudinea funcționărilor publici de acolo….de fapt reprezinta un fel de reautorizare…ca sa ai acordul lor pentru începere…și totul pe bani tai. De haosul si birocratia din primarii nu mai vorbim….Ar trebui eliminate si acordurile ISC pentru lucrări de intervenții, .verificatori de proiect pentru CONSTRUCȚII categoria D, si chiar a expertizelor cerute inutil, si modul de acces la aceste autorizări gen verificatori si experți….etc dezastru sistemul asta al autorităților de funcționari publici ..care după ce ca mănâncă bugetul tarii mai măresc si .birocratia.

Sus
Translate »