Oferte locuri de munca top

Transgaz cauta ofertanti pentru lucrari de 56 mil euro

Au fost lansate în licitație lucrările pentru a doua fază de consolidare a sistemului de transport gaze naturale din România, între Onești – Isaceea și inversarea fluxului la Isaceea. Este vorba despre un contract a cărui valoare a fost estimată la aproximativ 56 milioane euro, echivalentul a peste 266 milioane lei.

În acest sens, Transgaz SA Mediaș va atribui în cadrul unei licitații deschise contractul ce are ca obiect ”Consolidarea sistemului de transport în România, între Onești – Isaccea și inversarea fluxului la Isaccea” – faza 2 (Interconectarea Sistemului Național de Transport cu Sistemul Internațional şi reverse flow la Isaccea – faza 2) : Modernizarea Stației de comprimare Onești și Modernizarea Stației de comprimare Siliștea”.

Criteriul de atribuire ales de către autoritatea contractantă este ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Durata contractului este de 23 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 mai 2019.

Implementarea proiectului „Interconectarea sistemului național de transport cu cel al gazoductelor internaționale și inversarea fluxului la Isaccea (RO)” permite crearea unui culoar de transport între piețele din Grecia, Bulgaria, România și Ucraina, în condițiile în care se realizează și noua interconectare între Grecia și Bulgaria.

Proiectul este necesar și în contextul preluării în sistemul românesc de transport a gazelor naturale recent descoperite în Marea Neagră, pentru valorificarea acestora pe piața românească și pe piețele regionale, motiveaza Transgaz.

Astfel, realizarea proiectului creează posibilitatea valorificării potențialului conductelor Tranzit 1 și respectiv, Onești – Șendreni – Isaccea – Tranzit 1 în vehicularea gazelor din Marea Neagră, în cazul în care importul de gaze din Federația Rusă este sistat. Prin implementarea Proiectului gazele din SNT pot fi dirijate spre destinații de consum noi sau spre destinații de consum vechi, dar ale căror surse consacrate nu mai sunt fezabile.

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A. este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din România. În România, sistemul de transport gaze naturale este în proprietatea statului român, iar TRANSGAZ operează acest sistem în baza unui acord de concesiune pe termen lung.

 

 

Citiți și:

Hotel cu 13 etaje, propus spre construire in Capitala

Proiect pentru construirea unui mare spital judetean in tara

Viitor ansamblu imobiliar cu 700 de apartamente in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus
Translate »