Oferte locuri de munca top

Trimisi in judecata pentru un teren central de 1,5 ha

În contextul desfășurării unor proceduri de executare silită, un executor judecătoresc și un avocat din baroul București ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproape 4 milioane de lei persoanelor îndreptățite să primească despăgubiri din partea Statului Român. Acestea trebuiau să fie despăgubite pentru un teren din centrul municipiului Galați.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2017 – 2018, inculpatul Casagranda-Stana Anton, la data faptei executor judecătoresc, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat (avocatul), prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale în contextul desfășurării a două proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de 3.935.425 lei unor persoane îndreptățite să primească despăgubiri din partea Statului Român.

Galerie comerciala si supermarket intr-un nou complex imobiliar

Despăgubirile vizau un teren de aproximativ 1,5 ha din centrul municipiului Galați, care fusese expropriat ilegal de către regimul comunist.

Concret, în contextul menționat mai sus, din totalul despăgubirilor primite de creditori (19.469.214 lei), inculpatul Casagranda-Stana Anton ar fi transferat în mod nelegal în contul personal al avocatului sumele de:

– 3.020.615 lei, reprezentând „onorariu avocat”, în condițiile în care acesta din urmă nu a avut nici o calitate în raportul execuțional,

– 914.810 lei, cu titlu de „dobânzi datorate”, în condițiile în care creditorii încă nu încasaseră de la stat dobânzile solicitate, prin urmare nu aveau ce sume de bani să achite avocatului.

Lucrari de demolare, propuse pe aceeasi strada

În perioada 18.07.2017 – 17.07.2018, pentru a disimula proveniența banilor primiți în modalitatea de mai sus, avocatul i-a transferat într-un cont deschis pe numele mamei sale. Ulterior, inculpatul a făcut din acest cont mai multe plăți și transferuri către diverse persoane fizice și juridice.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus